Pot avea alimentele calorii negative? Iată ce spun nutriționiștii!

Diferitele tipuri de diete au ajuns la modă, dar te-ar putea ajuta în vreun fel să slăbești alimentele care au calorii negative, precum țelina și grapefruitul? Iată ce spun nutriționiștii!

Există alimente care au calorii negative?

O calorie este o unitate de energie, exprimată de obicei în kilocalorii pentru conținutul energetic al alimentelor. Teoria din spatele alimentelor cu calorii negative se bazează pe faptul că unele alimente au un conținut mai mic de calorii, implicit energie, decât cantitatea de energie necesară pentru digerarea și absorbția alimentelor în organism. Acest lucru sună plauzibil în teorie. Dar, în realitate, chiar și alimentele cu cele mai puține calorii, cum ar fi țelina, conțin mai multe calorii decât este nevoie pentru a le descompune și absorbi în organism. 

Nevoile noastre energetice sunt alcătuite din trei componente:

 

1. Energia necesară pentru menținerea corpului în repaus, care este energia necesară corpului pentru a-și desfășura procesele de bază pentru a putea trăi.

2.

Efectul termic al mâncării, care este creșterea ratei metabolice după masă, în timp ce alimentele sunt digerate și absorbite. 

3. Energia suplimentară necesară activității și exercițiilor fizice.

Dintre acestea, efectul termic utilizează cele mai puține calorii - aproximativ 10% din energia pe care o consumăm. Cu alte cuvinte, aproximativ o zecime din caloriile pe care le consumăm sunt folosite pentru a procesa alimentele. Este vorba și despre mestecarea alimentelor, mișcarea alimentelor prin sistemul digestiv, absorbția nutrienților și stocarea excesului de energie.

Alimentele cum ar fi țelina, grapefruitul, roșiile, castraveții și broccoliul au fost încadrate în categoria de alimente cu calorii negative, dar nu există dovezi științifice care să susțină această idee.

Deși sunt alimente cu un conținut scăzut de calorii, cu 7 până la 30 de kcal la suta de grame, este nevoie de mai puțină energie pentru a le procesa. Acest lucru se datorează faptului că acestea conțin cantități mari de apă și fibre, care au un cost energetic foarte scăzut.

Aceste alimente sunt foarte utile pentru persoanele care încearcă să slăbească, deoarece conțin un număr redus de calorii. Dacă înlocuiești alimentele din dieta ta cu unele dintre acestea, este posibil să scazi considerabil aportul de calorii. De exemplu, poți înlocui o porție de chipsuri cu o salată. În plus, aceste alimente sunt pline de nutrienți, cum ar fi vitaminele și mineralele, și conțin, de asemenea, multe fibre, care aduc multe beneficii pentru sănătatea ta.

Opțiunile mai sănătoase ar trebui să înlocuiască alimentele cu mai multe calorii, nu doar să fie adăugate la masă.

Este important să faci acest lucru, deoarece simpla adăugare a elementelor sănătoase nu va face decât să crească acest conținut total de calorii. De exemplu, un cheeseburger cu o salată va avea mai multe calorii decât un cheeseburger simplu. 

Pentru a slăbi, oamenii trebuie să folosească mai multă energie decât energia (caloriile) pe care o mănâncă și o beau, dar acest lucru este dificil. Cercetările au arătat că oamenii tind să subestimeze conținutul de calorii al alimentelor pe care le consumă. Cercetătorii au arătat, de asemenea, că atunci când oamenii vizitează lanțuri de fast food cu o imagine mai sănătoasă, aceștia subestimează conținutul caloric al meselor lor, comparativ cu aceleași preparate la un restaurant cu o imagine mai puțin sănătoasă.

În cele din urmă, ajung să consume mai multe calorii per ansamblu.

Din păcate, alimentele cu calorii negative sunt un mit și nu există nicio cale ușoară de a slăbi și de a-ți menține greutatea pe termen lung. Modificarea opțiunilor pentru alimente și băuturi sănătoase este mai probabil să ducă la o pierdere în greutate susținută pe termen lung decât dieta pe termen scurt. 

iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod