Postul Crăciunului: 5 idei de mic dejun care respectă tradiţia

Zacusca şi hummusul pot să fie o alternativă hrănitoare la pateul vegetal din comerţ pe care îl consumi adesea în zilele în care nu mănânci de dulce.

Multe persoane se confruntă cu o adevărată dilemă la micul dejun atunci când trebuie să aleagă ceva de post. Fiind obişnuiţi să consumăm mezeluri, brânzeturi, ouă, lapte sau alte produse de origine animală este destul de greu să renunţi la ele şi să găseşti alternative săţioase şi variate la primele ore ale dimineţii.

Iată câteva idei de alimente potrivite pentru zilele de post pe care te poţi baza oricând:

1. Hummus în locul pateului vegetal din comerţ


Ingrediente
  • 1 conservă cu boabe de năut
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 1 lingură cu pastă de susan (tahina)
  • sare
  • piper.

Ai nevoie de o conservă cu boabe de năut fierte, usturoi, zeamă de lămâie, ulei de măsline, pastă de susan, sare şi piper pe care să le mixezi în robotul de bucătărie. În plus, poţi să adaugi frunze proaspete de pătrunjel, ardei capia, curry, cimbru sau orice alt condiment preferat.
Poţi să consumi acest pateu vegetal pe pâine prăjită sau cu beţe de legume proaspete (morcovi, ţelina, sfeclă, ardei, castraveţi).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod