Popcornul îngrașă? Află câte calorii are și dacă este sănătos

Popcornul îngrașă? Află câte calorii are și dacă este sănătos

Popocornul este gustarea care însoțește perfect vizionarea serialelor tale preferate. Probabil termini un bol plin într-un timp record. Dar popcornul îngrașă?
Răspunsul este simplu: popcornul nu este altceva decât o cereală expandată. "Deși oamenii consideră că popcornul este junk food, nu este adevărat", declară nutriționistul Abby Langer pentru womenshealth.com. Este o cereală integrală, ceea ce înseamnă că este un aliment sănătos.

"Are un volum mare, astfel că îți dă senzație de sațietate pentru mai mult timp. În același timp este o gustare satisfăcătoare prin faptul că este crocant", adaugă specialistul.

Dar, așa cum avertizează nutriționistul, popcornul devine de multe ori o bază pentru alte arome și ingrediente, iar acest lucru îl poate face nociv. "Problema este că oamenii au tendința de a mânca prea mult, iar porția tipică este de o cană plină. Prin urmare, riști să consumi mai multe calorii decât crezi", adaugă medicul.

Popcornul îngrașă: Care sunt valorile nutriționale ale popcornului?


Un bol cu popcorn nu îți va da dieta peste cap, pentru că nu conține foarte multe calorii. O cană cu popcorn simplu are 31 de calorii, 1 gram de fibre și un gram de proteine.
Cu alte cuvinte, popcornul este o gustare sănătoasă, pe care o poți include în meniul tău.

"Are multe fibre, iar atunci când este folosită puțină grăsime pentru a-l produce, poate avea un conținut redus de calorii", susține Abby Langer.

Prin urmare, chiar dacă mănânci trei căni cu popcorn, adică un bol mare, vei consuma mai puțin de 100 de calorii, fără să ai un aport prea mare de carbohidrați sau grăsimi.

Când popcornul îngrașă? Dar situația se schimbă dramatic dacă adaugi unt, brânză, caramel sau alt tip de topping folosit de obicei pentru popcorn. O cană cu popcorn poate avea între 31 și 172 de calorii, în funcție de ce adaugi peste floricelele de porumb.    
    
De exemplu, trei căni cu popcorn peste care ai adăugat unt ar putea avea în jur de 192 de calorii, dublu decât aceeași cantitate de popcorn simplu, și 15 grame de grăsimi, de cinci ori mai mult decât cel simplu.

Este sănătos popcornul la microunde?


Este de preferat să eviți pungile de popcorn care se prepară la microunde. Multe dintre aceste produse conțin cantități mari de grăsimi trans și grăsimi saturate.

De asemenea, medicul avertizează că vaporii care se formează în punga de popcorn expandată în cuptorul cu microunde sunt periculoși pentru plămâni.
Acești vapori conțin diacetil, o substanță folosită pentru a-i oferi în mod artificial popcornului aroma de unt. Acest lucru se întâmplă dacă inhalezi des aburul format în pungile de popcorn.

Popcornul îngrașă: Cum să-ți faci popcorn sănătos


Poți să-ți faci singură popcorn la microunde pentru a obține o variantă sănătoasă. Pune boabe de porumb pentru floricele într-o pungă de hârtie maro, sigilează punga și pune în cuptorul cu microunde.

O altă variantă este de a face floricele de porumb pe aragaz. Ai nevoie de o cratiță adâncă în care să pui foarte puțin ulei de floarea soarelui sau măsline (aproximativ o lingură). Lasă cratița să se încingă, apoi adaugă 100 de grame de proumb pentru floricele și amestecă folosind o lingură sau spatulă din lemn.

Când floricelele încep să sară, pune capacul și agită din când în când cratița, pentru ca toate boabele să se expandeze, iar cele de jos să nu se ardă. Atunci când nu mai auzi pocniturile specifice boabelor care se expandează, ia imediat cratița de pe foc și varsă floricelele într-un bol mare. Poți să adaugi puțină sare sau foarte puțin parmezan, dar și condimente naturale precum ierburi aromate uscate sau boia.

Prin urmare, pentru a răspunde concis la întrebarea popcornul îngrașă putem spune că nu. Doar dacă popcornul conţine cantităţi mari de grăsimi sau este făcut în combinaţie cu alte produse. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod