Poftă bună! 13 lucruri interesante pe care nu le știai despre paste

Un studiu global arată că atât europenii, cât și locuitori ai unor țări îndepărtate, cum ar fi Filipine, Brazilia, Guatemala sau Africa de Sud, consideră acest fel ca fiind mâncarea preferată.

V-ați întrebat vreodată care este cel mai popular fel de mâncare din lume? Ei, bine, organizația Oxfam a realizat în acest sens un studiu global, luând în considerare 600 de preparate și intervievând peste 16.000 de persoane din 17 țări ale lumii.

Versatilitatea în gătire, prețul accesibil, savoarea și diversitatea pastelor sunt unele dintre cele mai puternice argumente pentru care acest fel de mâncare este, încă din cele mai vechi timpuri, unul dintre cele mai populare și mai apreciate preparate din lume.



Octombrie este Luna Internațională a Pastelor pe plan mondial, iar specialiștii de la hipMenu, una dintre cele mai importante platforme de food ordering din vestul țării, au selectat 13 dintre cele mai interesante curiozități despre acest preparat.

1. Cuvântul paste provine din latinescul “pasta” și are semnificația de “aluat”. Mai mult decât atât, cuvântul are aceeași rădăcină semantică cu “pastry – produse de patiserie”, patiserii italieni fiind cei care au popularizat acest tip de aluat și în restul Europei, unde inițial se credea că aluatul specific produselor de patiserie nu era comestibil, ci folosit doar ca un înveliș de protecție pentru conținutul pe care îl aveau preparatele.

2.
Deși există legende care spun că pastele ar fi originare din China, dovezile istorice și picturile de pe mormintele etrusce dovedesc că pastele erau consumate în Italia încă din secolul IV î. Hr., deci de mai bine de 2.000 de ani.
Astfel, deși se vehiculează că exploratorul Marco Polo a adus pastele în Italia după o expediție făcută în China, de fapt, acesta se referea în scrierile sale la “noodles”, un fel de mâncare asemănător cu “Lagana” (tăieței copți) deja foarte popular în acel moment în Italia.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod