Pizza este un mic dejun mai bun decât multe tipuri de cereale. Studiu

Dacă ai mâncat vreodată o felie de pizza dimineața, atunci știi cât de bun este gustul acesteia și pe stomacul gol.
Un nutriționist din New York a ajuns la concluzia că pizza este o alegere mai bună pentru micul dejun decât multe tipuri de cereale. Pare a fi o veste prea bună să fie adevărată. Însă s-ar putea să fie mai bine să îți începi ziua cu o felie de piza. Iată de ce!

De ce este pizza un mic dejun mai bun decât multe tipuri de cereale?


Nutriționista Chelsey Amer a vorbit despre cea mai importantă masă a zilei cu Daily Meal. Aceasta a explicat că multe tipuri de cereale pentru micul dejun au un conținut ridicat de zahăr, iar pizza vine cu unele avantaje pe care cerealele nu le au. Fiecare opțiune are aproape aceeași cantitate de calorii. Acestea fiind spuse, zahărul oferă energie pentru o perioadă scurtă de timp, după care lasă organismul obosit.
Pizza, de pe altă parte, are proteine și grăsimi sănătoase, care îți vor oferi energie pentru o perioadă mai lungă de timp.

Este greu să găsești o persoană căreia să nu îi placă pizza. Combinația perfectă de brânză, pâine și adesea carne este absolut delicioasă, dar cei mai mulți oameni nu cred că este sănătoasă. În schimb, cerealele au o reputație mai bună când vine vorba de micul dejun. Popularitatea cerealelor cu zahăr din ultimul deceniu a cauzat o schimbare la nivelul perspectivei oamenilor. Cerealele nu sunt tocmai sănătoase. 

Dacă ar trebui să alegi între cele două opțiuni la micul dejun, probabil că ți-ai dori să mănânci pizza, dar ai alege cerealele, pentru că te gândești că sunt mai sănătoase

 
Pare o alegere evidentă, dar nutriționiștii au ajuns la concluzia că nu este chiar bună. În timp ce pizza la micul dejun poate părea un tabu, ar putea fi de fapt o alegere mai sănătoasă pentru tine decât cerealele.
Cele mai populare tipuri de cereale nu conțin proteine și nici grăsimi sănătoase. Iar cantitățile mari de zahăr pe care le conțin te fac să vezi dezavantajul unui bol de cereale pe stomacul gol dimineața.

S-ar putea să fii surprins să afli că o felie de pizza și un bol de cereale cu lapte conțin aproximativ același număr de calorii. Cu toate acestea, pizza are mult mai multe proteine, care te vor ajuta să te simți plin pentru mai mult timp. Asta nu înseamnă că pizza este complet sănătoasă. La fel ca cerealele, pizza este disponibilă în tot felul de varietăți, care pot influența cât de sănătoasă este. Avantajul real al pizzei este că reprezintă o opțiune mai bună decât cerealele. În plus, o felie de pizza conține mai multe grăsimi și mai puțin zahăr decât cele mai multe tipuri de cereale.

Dacă nu te interesează să mănânci o felie de pizza primul lucru dimineața, este important să fii atent la cerealele pe care le cumperi.
Există anumite tipuri care conțin mai puțin zahăr, iar limita de zahăr pe zi este de 25 de grame. Însă cerealele pot câștiga teren în fața pizzei. Cerealele care conțin doar grâne integrale, nuci sau semințe și fructe, alături de lapte sau lapte vegetal, reprezintă o alegere mai bună decât o felie de pizza cu diferite tipuri de carne prelucrată sau cu blatul din făină albă.

Fibrele sunt importante când analizezi diferitele tipuri de cereale pentru micul dejun. Acestea te vor ajuta să controlezi nivelul de zahăr din sânge și să eviți poftele alimentare, care te pot face să te grăbești să iei o gustare nesănătoasă. Ouăle, fulgii de ovăz și iaurtul grecesc sunt opțiuni mai sănătoase decât pizza sau cerealele.
Este important să mănânci ceva echilibrat din punct de vedere nutrițional, care să îți ofere energie, fără a conține zahăr.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod