mere

Pericolul mortal din mere. Nu le mai consuma astfel!

Merele sunt printre cele mai sănătoase fructe, bogate în vitamine, fibre solubile și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru organism. Ca să cităm numai câteva, merele au proprietăți detoxifiante, ajutând la eliminarea metalelor grele din organism, contribuie la reducerea nivelului de colesterol, combat radicalii liberi implicați în declanșarea unor tipuri de cancer, reduc riscul de boli de piele, tulburări intestinale, respiratorii și cardiace.
Cu atâtea calități, nu-i de mirare că mărul a devenit un fruct de legendă, nici că este printre preferatele copiilor, mai ales că are numeroase arome și potolește atât setea, cât și foamea. De ce ne-am teme atunci să consumăm fructul cel mai banal din supermarketuri? Există o primejdie nebănuită legată de mere, pe care majoritatea dintre noi nu o cunoaștem.

Merele ascund un pericol mortal


Merele au un gust excelent, pot fi consumate crude sau în compoturi și plăcinte, cu coajă sau fără, întregi sau tăiate în bucățele.
Dar există și un mod de a le consuma care ne poate fi fatal, dacă îl repetăm de mai multe ori. Mai precis, atunci când mâncăm mere, trebuie să evităm să mestecăm și semințele acestora. Poate ați strivit între dinți, din întâmplare, o sămânță de măr și v-a surprins gustul ușor amărui al acesteia. Ei bine, cauza acestui gust este, nici mai mult, nici mai puțin, prezența unor cianuri, care se regăsesc în cantități mici în mai multe tipuri de sâmburi și semințe.

Sigur ați auzit sau ați văzut în filme ce efect poate avea cianura, o otravă ce te poate ucide fulgerător într-o anumită combinație și doză.
Nu este cazul, desigur, cu semințele de măr, dar, dacă sunt consumate în multiple rânduri, efectele lor pot fi dintre cele mai nocive.

„Dacă vă place sau sunteți obișnuit să mâncați merele cu tot cu semințe, pe care le înghițiți fără a le mesteca, nu-i nicio problemă. Stomacul nu le sfărâmă, le elimină în aceeași stare în care i-au parvenit. Dacă însă striviți semințele între dinți, trebuie să știți că ele conțin anumite cianuri care pot dăuna organismului uman.
Consumul unor cantități foarte mari de semințele de măr strivite poate provoca moartea”, arată Constantin Vânătoru, cercetător științific și coordonator al Laboratorului de Genetică și Ameliorare din cadrul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Legumicolă Buzău. Citește continuarea pe divahair.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod