Pepenele verzi - Selectarea si pastrarea

1. Cea mai buna metoda de a alege un pepene este sa dai atentie culorii si calitatii miezului, care trebuie sa aiba o culoare frumoasa, fara fire albe, iar semintele sa fie de o culoare inchisa.

2. Deseori insa cumparam pepenele intreg, netaiat. Trebuie alese fructele care par grele pentru marimea lor si au o culoare frumoasa. Acestea trebuie sa prezinte o parte de o culoare maronie sau mai galbuie (locul pe care acestea au fost asezate pe pamant in timpul coacerii). Lipsa acestui loc poate sugera ca fructul a fost cules prea din timp, fapt ce ii va afecta gustul si nu numai.

3.
Pentru o cantitate mai mare de antioxidanti trebuie alese fructele bine coapte. Studiile conduse de Universitatea Innsbruck din Austria arata ca nivelul de antioxidanti este mult mai mare la fructele bine coapte.

4. Odata taiat, pepenele trebuie pastrat in frigider pentru a-si pastra prospetimea, gustul si suculenta. Daca intreg nu are loc in frigider, taie-l felii (cat mai putine posibil) si acopera-le cu o foita de plastic pentru a preveni uscarea si absorbtia altor mirosuri din frigider. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod