Pepenele roşu. 5 calităţi care-l transformă într-un superfruct

Pepenele roşu este unul dintre cele mai populare alimente pe timp de vară. Nici nu este de mirare, dacă ne gândim că este dulce, aromat, zemos, răcoritor şi, mai ales, prietenos cu silueta şi cu sănătatea ta! Toate aceste atribute au transformat pepenele roşu într-un superfruct din care te poţi înfrupta cu nesaţ vară de vară.
Pepenele roşu este un cocktail nu doar de apă (peste 90%) şi zaharuri, ci şi de nutrienţi valoroşi pentru buna funcţionare a organismului uman. Astfel, când savurezi o felie de pepene roşu, îi asiguri trupului tău un aport consistent de vitamina A, B1, B2, B3, B6, C, acid folic, acid pantotenic, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, cupru, fier, calciu, mangan, seleniu, colină, citrulină, licopen şi betaină.

Potrivit specialiştilor în domeniu, pepenele roşu conţine o cantitate mai mare de licopen decât orice alt fruct sau legumă cunoscută! Acestea fiind spuse, care sunt calităţile şi beneficiile pepenelui roşu, care îl transformă, pe bună dreptate, într-un superfruct?

1.
Pepenele roşu îţi protejează sănătatea cardiovasculară şi osoasă


Fiindcă abundă în licopen, pepenele roşu favorizează sănătatea cardiovasculară şi osoasă. Astfel, consumul de pepene roşu contribuie la reducerea stresului oxidativ care determină scăderea activităţii osteoblastelor şi osteoclastelor, cele două clase mari de celule implicate în dezvoltarea osteoporozei, cât şi la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, mulţumită efectului de vasodilatare.

Nu în ultimul rând, pepenele roşu este bogat în potasiu, mineral care ajută la reţinerea calciului în organism şi, implicit, la menţinerea sănătăţii oaselor.

2.
Pepenele roşu reduce depozitele de grăsime


Citrulina, unul dintre compuşii regăsiţi în pepenele roşu, ajută la reducerea acumulării de ţesut adipos excesiv. Citrulina, un aminoacid, se transformă în arginină şi apoi determină blocarea activităţii fosfatazei alcaline, fapt care are drept rezultat producerea unei cantităţi mai mici de grăsimi la nivelul celulelor specifice şi, implicit, prevenirea acumulării de ţesut adipos excesiv, responsabil pentru boli ca obezitatea, diabetul, afecţiunile cardiovasculare etc.

3. Pepenele roşu îmbunătăţeşte aspectul pielii

Vrei să te bucuri de o piele suplă şi tânără cât mai mult timp? Consumul de pepene roşu se poate dovedi de un real ajutor în acest sens! Acest fruct zemos este bogat în vitamina A, implicată în dezvoltarea tuturor ţesuturilor corpului, inclusiv cele specifice pielii şi părului.

În plus, penepele roşu mai conţine şi vitamina C, substanţa responsabilă de formarea şi menţinerea colagenului care asigură supleţea pielii şi firelor de păr deopotrivă.
De parcă nu era suficient, conţinutul ridicat de apă al pepenelui roşu favorizează hidratarea optimă, atât de necesară pentru o piele fără cusur!

4. Pepenele roşu îţi asigură o vedere excelentă

Graţie conţinutului ridicat de betacaroten, precursorul vitaminei A, pepenele roşu te poate ajuta să îţi menţii sănătatea ochilor până la vârste înaintate. Betacarotenul contribuie la producerea pigmenţilor în retina oculară şi protejează, în acelaşi timp, şi împotriva degenerescenţei maculare, proces specific îmbătrânirii.

5. Pepenele roşu îţi întăreşte sistemul imunitar

Per total, pepenele roşu te poate proteja împotriva unei sumedenii de afecţiuni, întrucât stimulează eficient sistemul imunitar.
Acest fenomen este favorizat de prezenţa vitaminei C, ce reduce acţiunea periculoşilor radicali liberi.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sorinela pe 5 Mai 2015, 10:16
    Acaiberry

    Eu am facut intr-un timp cura de slabit cu acaiberry900.M-a ajutat cat de cat produsul, dar in nici un caz nu am slabit atat de mult pe cat imi doream eu sa slabesc. Acum fac exercitii zilnice si tin o dieta stricta.

    0
    0

  • Giony pe 22 Aug 2014, 14:09
    Untoxin

    Pepenele rosu e bun si pentru detoxifiere. Daca nu vrei sa faci cure cu suplimente gen Colon Help sau Untoxin poti incerca si astfel de fructe care te vor ajuta cu siguranta!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod