Pepenele galben in lupta cu tiroida

Pepenele galben nu este numai unul din cele mai parfumate fructe de la noi, ci si un puternic terapeut. Fata de fratele sau, pepenele rosu, acesta are un efect racoritor foarte puternic, o actiunea reglatoare asupra apetitului, dar si efecte vitalizante puternice.
Continutul bogat in vitamine, mai ales cele din complexul B, precum si cel in minerale, care au fost completate de unele noi principii active, benefice sanatatii, au atras atentia biochimistilor asupra acestui fruct. Astfel, in urma cercetatorilor o parte din substantele nou descoperite s-a dovedit ca au efect de echilibru asupra sanatatii unor glande cu secretie interna.


Ajuta tiroida, dar si alte glande

Potrivit unor studii ale cercetatorilor francezi, pulpa fructului de pepene galben contine principii active cu structura asemanatoare tirozinei, care pot modifica activ secretia glandei tiroidei.
Mai exact, aceste substante influenteaza direct iodarea tirozinei, procesul care ajuta la fabricarea hormonilor tiroidei in tesutul glandei.

In cazul in care exista un deficit de secretie tiroidiana, adica hipotiroidie, principiile active din pepenele galben se fixeaza pe suprafata celulelor secretoare si le obliga sa fabrice hormoni. In cazul in care secretia si eliberarea de hormoni tiroidieni sunt mai intense, adica hipertiroidie, aceleasi principii blocheaza mecanismul celular de eliberare a tiroxinei.


Prin efectul asupra tiroidei este asigurata si buna functionare a altor glande, influentate de hormonii tiroidieni, cum ar fi glandele sexuale, hipofiza si hipotalamusul endocrin. De asemenea, studiile arata ca persoanele care consuma in fiecare an cel putin 70 de kilograme de pepene galben, sunt cu 40% mai putin expuse riscului de a avea un deficit de secretie tiroidiana, si cu 50% mai putin expuse la problemele legate de cresterea secretiei tiroidei.


Pepenele galben intre dieta si tratament


La persoanele cu varsta cuprinsa intre 16 si 34 de ani se recomanda sa se consume in medie 600 g de pepene galben pe zi, pentru o sanatate interioara perfecta.
La persoanele cu varsta cuprinsa intre 35 si 49 de ani se recomanda 750 g de pulpa de pepene galben, iar la cele intre 50 si 65 de ani se recomanda, in medie, 400 g de pulpa de pepene galben.

Este de retinut faptul ca fiecarei categorii de varsta i se recomanda sa consume cel putin o cana cu apa seara, dupa ce a mancat pepenele galben. Specialistii sustin ca numai dupa ce este consumata apa incepe procesul de reglarea al tiroidei si de aici a tuturor celorlalte glande. Mai mult, pepenele galben nu ajuta doar la reglarea tiroidei, ci este recomandat si la diete, deoarece este bogat in apa, vitamine, si minerale.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria pe 23 Nov 2011, 11:06
    carcinom tiroidian

    daca sunt operata si nu mai exista glanda tiroida,mai este valabila cura de pepene galben? merita sa incerc?am varsta de 50 ani.ce sanse am de redresare?iau tratamentul cu eutyrox 150gr si alfaD3 pentru retinerea Ca in organism.am tetanie calcica si colesterol marit-289 ce recomandari pot avea de echilibrare?

    11
    3

  • Adam pe 27 Oct 2011, 10:18
    pepenele galben

    am hipotiroida de 3 ani,am luat tratament cu euthirox,de o luna mananc pepene galben dar nu vad nici o schimbare,ce as putea sa mai incerc sa iau?

    6
    1

  • eu pe 15 Iul 2011, 20:55
    ...

    pixulici, un pepene galben mic are cam 700g deci nu vad unde ii problema in a manca 1 pe zi.

    9
    2

  • Pixulici pe 22 Iun 2011, 23:27
    are you mad???

    caaat???? 750 de grame PE ZI? ...tu vorbesti serios? cum 750 de grame?? pe zi?? pai si cand mai mananc altceva?? sau ai impresia ca bag 2 kile de mancare zilnic? :))

    1
    4

  • ANCA pe 29 Iun 2009, 19:08
    Pepenele galben in lupta cu tiroida

    Foarte buna dar pentru cei ce nu mai au tiroida deloc si folosesc euthirox , pepenele galben poate fi folosit? Am avut cancer tiroidian acum 10 ani.

    20
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod