Par de pe altă planetă! 6 alimente care sunt în vogă pe Instagram

De la îngheţata cu cărbune activ până la tăiţeii unicorn sau burgerul din avocado sunt doar câteva dintre alimentele care sunt în vogă pe Instagram.

În fiecare an apar trenduri noi în materie de alimentaţie, iar anul acesta se pare că îngheţata neagră sau alimentele în culori pastelate atrag foarte mulţi fani din întreaga lume.

Iată 6 alimente care par de pe altă planetă, dar care sunt în vogă pe Instagram:

1. Îngheţata neagră


Noua îngheţată a făcut deja senzaţie pe reţelele de socializare. Este atât de neagră că nici nu ştii dacă să ţi se facă poftă sau nu de ea! Dar, se pare că gustul ei este unul foarte bun, iar pentru a obţine această culoare se foloseşte cărbunele activ.



2. Burgerul din avocado


Asta iese dacă pui avocado în loc de chiflă pentru a face un burger! Ideea a pornit de la creatorea blogului culinar Food Deco, Colette Dike, care a realizat o colecţie spectaculoasă de reţete cu acest fruct delicios. Fie că îl faci vegan sau cu carne, acest burger din avocado trebuie să fie absolut delicios!


3. Pâinea violet pentru diabetici


Acest sortiment de pâine a fost dezvoltat de oamenii de ştiinţă de la National University of Singapore. Ea este special concepută pentru a ajuta la digestie şi pentru a fi o alternativă bună pentru persoanele care suferă de diabet.
Are un timp de digestie cu 20% mai lent decât pâinea albă, deoarece conţine foarte mulţi antioxidanţi extraşi din orezul negru. Deocamdată este în faza de experiment, ea nu există pe piaţă.

"Reducând timpul de digestie al pâinii se ajunge la un indice glicemic mai mic şi o absorbţie mai lentă a carbohidraţilor. De regulă, acest lucru se traduce printr-un necesar mai mic de insulină produsă de pancreas, iar pe termen lung se poate controla nivelul zahărului din sânge"
, explică Dr Sui Xiaonan, coordonatorul studiului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod