Obezitatea poate fi tratata

Obezitatea a devenit o problema serioasa de sanatate in majoritatea tarilor puternic industrializate, ea afectand un segment de populatie aflat in continua crestere. Obezitatea nu trebuie considerata o problema de estetica. Dimpotriva, exista inca civilizatii care considera obezitatea un semn de frumusete si prosperitate.

De fapt, obezitatea este o problema de sanatate care atrage dupa sine complicatii medicale, dizabilitati temporare sau permanente, scaderea duratei de viata si, nu in ultimul rand, un cost mare pentru intreaga societate.

Asadar, o persoana obeza este predispusa la o serie intreaga de complicatii medicale: generale, cardio-vasculare, legate de anestezie, pulmonare, endocrino-metabolice, osteo-articulare etc.
Din punct de vedere al modului de distributie a stratului adipos excedentar, se cunosc mai multe tipuri de obezitate:

Tipul I
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nicoleta pe 13 Iul 2009, 15:19
    sfaturi de slabit

    si eu am reusit sa slabesc 6 kg intr-o luna fara infometare si fara sa arunc cu banii pe pastile de slabit.am consumat fructe si legume cu calorii negative . cine este interesata de idei de salate si preparate cu calori negative ma gaseste la :seby_n@yahoo.com

    0
    0

  • crina pe 3 Apr 2008, 12:39
    ajutor!!!

    care ar fi cea mai adecvata solutie pentru a scapa de grasimea din zona burtii??? este foarte inestetic si de fiecare data depunem eforturi ca sa maskam acest cusur...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod