Nutritia - "arma" antiaging

Stresul, poluarea, radiatiile, fumatul si alimentatia nesanatoasa sunt doar cateva cauze care duc la imbatranirea prematura a organismului. Acest proces fiziologic ireversibil nu poate fi stopat...
Stresul, poluarea, radiatiile, fumatul si alimentatia nesanatoasa sunt doar cateva cauze care duc la imbatranirea prematura a organismului. Acest proces fiziologic ireversibil nu poate fi stopat, dar poate fi incetinit. Terapia Antiaging este raspunsul stiintei dat imbatranirii.

Desi pana la obtinerea tineretii vesnice mai este cale lunga, descoperirile actuale din domeniu permit o "reglare" a ceasului biologic intern, putand dobandi astfel o parte din farmecul tineretii.

Medicina antiaging se adreseaza stilului de viata, echilibrului nutritional/suplimente, protectiei prin antioxidanti, reglajului neuroendocrin, controlului genetic al imbatranirii, aportului de aminoacizi si acizi grasi esentiali, precum si monitorizarii biomarkerilor (indicatorii biologici) asociati cu imbatranirea.

Dar cand incepe imbatranirea? Este o intrebare la care cercetatorii au raspunsuri diferite. Inca din deceniul trei de viata, cand sunt inregistrate performantele de varf, incepe tendinta descendenta, datorata degradarii structurii diverselor tesuturi. In jurul varstei de 40 de ani, incepe declinul progresiv al functiilor fiziologice.

Treptat, scad elasticitatea arterelor, forta musculara, capacitatea vitala, rezistenta la infectii si capacitatea de metabolism a substantelor nutritive - mai ales glucoza. Sa nu uitam ca asupra organismului actioneaza si mai multi factori de mediu, care pot duce la imbatranirea prematura.

Durata maxima de viata pentru om este de 120 de ani, fiind programata genetic, iar pentru Romania, durata medie de viata este de 72 ani, mai crescuta fiind pentru femei.

Care sunt strategiile terapeutice pentru incetinirea imbatranirii? In prima faza, ai nevoie de un psiholog, care te poate ajuta si sustine sa depasesti problemele care tin de psihic. Apoi, vei putea cere recomandarile unui nutritionist (care iti va prescrie o alimentatie scazuta in calorii si vei afla ce alimente ai voie si ce nu), unui gerontolog (iti va oferi mai multe detalii referitoare la un stil de viata sanatos, precum si o medicatie specifica - atioxidanta si, poate, hormonala) si, daca este nevoie, vei cere parerea unui estetician.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • superslim pe 27 Mai 2009, 20:06
    Vrei sa slabesti 100% natural fara efect advers de yoyo

    Vrei sa slabesti 100% natural fara efect advers de yoyo ?Nimic mai simplu- Acum este posibil -Descopera secretul chinezesc de slabit : Superslim -cu numai o capsula pe zi dimineata ,dupa micul dejun fara diete sau efort fizic obositor slabiti 5-10 kilograme pe luna !!! Detalii pe : e-mail : super_slimm100@yahoo.com tel :0771.208.512 www.superslimnew.webs.com

    0
    0

  • antoneta25 pe 31 Mar 2009, 11:53
    BANI

    SI EU SUNT ELIZA, ESTE O MARE CACIALMA

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod