Nucile pecan – Beneficii pentru sănătate

Un răsfăț culinar potrivit în orice moment al zilei, nucile pecan sunt tot mai des întâlnite și în rețetele din perioada sărbătorilor sau la ocaziile speciale. Află ce beneficii obții dacă le consumi des.
Adori nucile pecan, cu textura aromată și crocantă? Cu siguranță ai gustat cel puțin o felie de prăjitură cu un topping de pecan dar oare cât de sănătoase sunt? Față de celelalte varietăți de nuci, nucile pecan au mai puține calorii, aproximativ 98 pentru 10 nuci. Astfel, pot face parte dintr-un meniu echilibrat, favorizând eliminarea centimetrilor în plus și reconturarea siluetei. Dacă le consumi moderat și ești mereu atent a mărimea porției nucile pecan vor fi utile în lupta împotriva kilogramelor în plus. 
Sunt originare din SUA. Orașul Albany, din Georgia, este „capitala nucilor pecan”. Acest tip de nuci este adesea comparat cu cele obișnuite, evidențiindu-se prin textura mai cremoasă. Pot înlocui nucile obișnuite în cadrul oricărei rețete, iar tu vei putea să variezi gustul, fără să-ți pui în pericol sănătatea.

 
Nuci Pecan beneficii: Profil nutrițional

Nutrienții din componența nucilor pecan variază în funcție de tipul de nuci pe care le consumi sau dacă ele fac parte dintr-un alt preparat culinar. Astfel, 30g de nuci pecan crude conțin 193 de calorii, 20g de grăsimi, din care 1,7g de grăsimi saturate, 0mg de sodiu, 3,9g de carbohidrați, 2,7g de fibre, 1,1g de zahăr și 2,6g de proteine.
20 de jumătăți de nuci pecan caramelizate au 134 de calorii, 12g de grăsimi, din care 1g de grăsimi saturate, 4mg de sodiu, 8g de carbohidrați, 2g de fibre, 6g de zahăr și 2g de proteine.
O felie de plăcintă cu nuci pecan are aproximativ 470 de calorii, 19g de grăsimi, din care 3g de grăsimi saturate, 313mg de sodiu, 68g de carbohidrați, 2g de fibre, 29g de zahăr și 5g de proteine.
Un amestec de nuci care conține și nuci pecan are, la 30g, 167 de calorii, 11g de grăsimi, din care 1g de grăsimi saturate, 202mg de sodiu, 13g de carbohidrați, 2g de fibre, 3g de zahăr și 6g de proteine.

 
Ce beneficii îți asigură nucile pecan?

Nucile pecan sunt o sursă bună de grăsimi, dar conțin o cantitate mai redusă față de celelalte tipuri de nuci. De exemplu, nucile Macadamia au cu până la 30% mai multe grăsimi.
Nucile pecan conțin o cantitate redusă de grăsimi polinesaturate și o proporție ridicată de grăsimi mononesaturate. Aceste grăsimi sănătoase au drept efect scăderea nivelului de colestrol LDL (colesterolul „rău”) și creșterea colesterolului de tip HDL (colesterolul „bun”).
De asemenea, nucile pecan conțin și proteine și fibre, fiind esențiale în cadrul dietelor deoarece țin apetitul cub control, fac mesele mai consistente și te ajută să reduci numărul de gustări, precum și totalul de calorii consumate de-a lungul zilei. În acest fel vei putea ocoli alimentele hipercalorice, care conțin foarte mult zahăr, iar poftele vor apărea mai rar. 

Aceste nuci sunt și o sursă bună de mangan, un mineral esențial pentru buna funcționare a metabolismului. În plus, conțin o cantitate ridicată de antioxidanți și vitamina E, fiind alimentul ideal pentru persoanele care au probleme cu acneea sau care au tenul sensibil și deshidratat.
Consumul frecvent de nuci pecan reface echilibrul pielii, îi dă luminozitate și creează un strat protector față de factorii cu potențial iritant sau variațiile de temperatură. 
Consumă-le des și vei vedea că leziunile acneice se vindecă mai repede și apar mult mai rar, iar pielea ta va fi mereu catifelată și elastică.

Nuci Pecan beneficii: Cum poți evita consumul excesiv?

Deși este adevărat că nucile pecan sunt benefice pentru fortificarea organismului contează foarte mult să nu mănânci prea multe. Caloriile se vor acumula rapid, iar silueta pe care ți-o dorești ar putea fi în pericol. Astfel, este indicat să nu mănânci nucile pecan direct din pungă, ci să-ți măsori porția înainte. Potrivit experților, 10 nuci pecan consumate zilnic sunt suficiente pentru a da consistență meselor și a îmbunătăți aspectul pielii.

 
Nucile caramelizate sau amestecurile de nuci sunt la fel de sănătoase ca și nucile pecan crude?

Vei regăsi nucile pecan și în diferite amestecuri de nuci, semințe sau fructe confiate. În momentul în care cumperi un astfel de produs trebuie să citești eticheta cu atenție pentru că aceste mixuri sunt adesea prăjite în ulei sau au zahăr și sodiu în exces.
Pentru a evita riscul de hipertensiune și diabet, precum și acumularea centimetrilor în plus, cel mai bine este să alegi nucile pecan crude, simple. 

 
Cum să păstrezi nucile pecan

Poți păstra punga de nuci pecan la temperatura camerei până când o deschizi. După ce ai început punga este indicat să muți nucile într-un recipient etanș pe care să-l pui în frigider. În acest fel nucile vor rămâne proaspete și crocante timp de 6 luni. De asemenea, le poți congela și le poți folosi până la 2 ani.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod