Noul trend: cafeaua cu ciuperci

Noul trend: cafeaua cu ciuperci

Cafeaua cu ciuperci este noul trend în lumea cafelei, conform unei companii din Finlanda. Scopul acestei companii este să ajute oamenii să consume mai ușor alimentele care oferă beneficii puternice pentru sănătate.
Iată de ce recomandă aceștia cafeaua cu ciuperci!

De ce este cafeaua cu ciuperci la modă?


Pentru a prepara cafeaua cu ciuperci, compania finlandeză produce o pulbere de ciuperci, prin izolarea și uscarea diferiților constituenți importanți ai ciupercilor. Pulberea rezultată se crede că include compușii care aduc beneficii sănătății într-o formă foarte concentrată. După ce este testată pentru siguranță și calitate, pulberea este combinată cu o bază de cafea organică, pentru a crea o combinație care poate fi dizolvată în apă caldă.

Te întrebi de ce ar trebui să incluzi ciupercile în cafeaua ta și nu în omleta de dimineață? Compania finlandeză a afirmat că produsele sale cresc beneficiile ciupercilor și cafelei aduse sănătății.
Ciupercile maitake, de exemplu, reglează nivelul zahărului din sânge, în timp ce ciupercile chaga reduc aciditatea naturală a cafelei, făcând această băutură mai puțin nocivă pentru stomac. Există și anumite cercetări științifice în acest domeniu, care dezvăluie că soiul maitake poate reduce glicemia la pacienții cu diabet de tip 2, iar ciupercile chaga sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a stimula sănătatea digestivă și de a îndepărta bacteriile. 

Dar aceste dezvăluiri nu înseamnă că ar trebui să incluzi brusc foarte multe ciuperci în dieta ta.
Cu toate că există cercetări care susțin beneficiile medicamentelor din ciuperci, este important să știi că orice tip de medicament, chiar plantele și substanțele naturale, pot duce la apariția reacțiilor adverse. Dacă ai un tratament pe bază de diluant sanguin sau orice medicament care are rolul de a controla nivelul diabetului zaharat sau al tensiunii arteriale, este recomandat să renunți la consumul de ciuparci maitake, deoarece acestea pot interacționa cu medicamentele respective. În mod similar, s-a descoperit că ciupercile chaga cresc nivelul colesterolului rău și reduc inflamațiile în cercetările care au fost efectuate cu ajutorul șoarecilor de laborator, însă acestea nu au fost testate și pe subiecți umani.
Este important de știut faptul că aceste ciuperci au un efect de subțiere a sângelui, așa că nu este recomandat să fie consumate înainte de orice intervenție chirurgicală.

Ciupercile culinare au un conținut scăzut de calorii și bogat în antioxidanți. În plus, acestea sunt singura sursă de vitamina D naturală din plante, un nutrient cheie care le lipsește multor oameni. Iar vitamina D este corelată cu scăderea riscului apariției bolilor de inimă, diabetului de tip 2, obezității, osteoporozei.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod