Noi remedii pentru acnee: surprizele dintr-un smoothie aromat

Credeai că numai loțiunile astringente și tratamentele agresive care usucă pielea te pot ajuta să scapi de coșuri și cicatrici? Smoothie-urile potrivite vor reduce inflamațiile, vor accelera vindecarea tenului și vor preveni formarea semnelor. Încearcă-le și tu pentru a avea din nou o piele fină și sănătoasă.
Tratarea acneei nu depinde numai de produsele pe care le aplici pe piele, ci pornește în primul rând din interior. Combinația utilă de vitamine și minerale va accentua efectul cremelor, iar în unele cazuri le poate înlocui complet. 
Dacă ai din ce în ce mai des probleme cu înroșirea sau alte reacții neplăcute de la produsele speciale pentru acnee este indicat să alegi creme hidratante neutre și să testezi smoothie-urile propuse de nutriționiști pentru a-ți îngriji pielea în mod natural, în timp ce te bucuri de gustul bun și de doza suplimentară de energie.

 
Iată ce variante de smoothie-uri ar trebui să încerci cât mai curând pentru a zâmbi când te privești în oglindă:

 
1. Căpșuni și banane 

Iată un mix de bază pentru a micșora coșurile, a reduce inflamațiile și a menține pielea hidratată. Combină în blender o banană tăiată felii, o cană de kefir, o cană de căpșuni tăiate felii, ½ cană de apă de cocos și ½ linguriță de nucșoară.

 
2. Dovleac și scorțișoară

Este o combinație care accelerează refacerea pielii, dezinfectează leziunile existente și previne fluctuațiile glicemiei care pot cauza uneori apariția coșurilor inestetice. Amestecă 200g de miez de dovleac de la conservă, scurs bine, cu o banană tăiată felii, o cană de suc de portocale, ¼ cană de sirop de arțar organic și ½ linguriță de scorțișoară.

 
3. Cartofi dulci și cireșe

Acest mix acționează asemător cu retinolul și previne ridurile în timp ce tratează blând coșurile. Amestecă în cantități egale cartofi dulci fierți, felii de banană și cireșe proaspete.

 
4. Afine, avocado și spirulină

Alege acest smoothie pentru a detoxifia pielea în profunzime. Vei obține mulți antioxidanți din afine și o doză utilă de grăsimi de tip Omega-3, care reduc inflamațiile și refac nivelul optim de hidratare a pieli.
Mixează un avocado mic, tăiat cubulețe, cu o clementină, 2 căni de afine, ½ cană de kefir și 2 linguri de spirulină.

 
5. Apă de cocos și mango

Iată un smoothie care îți vindecă pielea în timp ce te ajută să reziști în zilele călduroase. Este ideal pentru că purifică pielea din interior, fiind extrem de util mai ales în zilele în care transpiri mai des sau când te antrenezi la sală. Mixează o cană de apă de cocos cu o cană de cubulețe de mango, ½ cană de cubulețe de ananas, ½ cană de iaurt grecesc simplu și câteva cuburi de gheață.

 
6. Spanac și lapte de soia

Un mix care nu dă greș. Spanacul vindecă rapid coșurile, în timp ce laptele de soia stimulează producția de colagen și favorizează „ștergerea” semnelor.
Amestecă o cană de frunze de spanac, o banană tăiată felii, o cană de lapte de soia cu ciocolată, o lingură de unt de migdale, o cană de apă de cocos și 10 cuburi de gheață.

 
7. Ananas și lapte de cocos

Laptele de cocos light va calma pielea agresată de tratamentele astringente, iar ananasul furnizează o doză utilă de vitamina C pentru a vindeca leziunile acneice, plus bromelaină, care ameliorează digestia și asigură eliminarea toxinelor din organism la timpul potrivit. Amestecă 1½ cană de lapte de cocos light cu o cană de cubulețe de ananas, ½ cană de cubulețe de mango și 2 linguri de miez de nucă de cocos neîndulcit. Poți adăuga 2 curmale dacă vrei un gust mai dulce.

 
8. Broccoli, kiwi și mure

Acest smoothie îți asigură o doză ridicată de antioxidanți, accelerează vindecarea coșurilor și activează colagenul din piele pentru a reduce rapid semnele care te deranjează. Amestecă o cană de buchețele de broccoli, o cană de mure proaspete, o banană tăiată felii, 3 kiwi, ½ cană de iaurt grecesc simplu, 4 linguri de suc de ananas și 2 linguri de semințe de cânepă.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod