Niciun adult nu are nevoie de lapte! De ce ar trebui să-l eviți

Niciun adult nu are nevoie de lapte! De ce ar trebui să-l eviți

Din cauza milioanelor de dolari investiți în publicitate de-a lungul anilor, aproape toți oamenii cred că trebuie să consume lapte și produse lactate. Dar avem cu adevărat nevoie de lapte?
În ultimele decenii, laptele de vacă și produsele obținute din el au ajuns să fie privite ca o parte esențială din alimentația oamenilor din întreaga lume. Sumele enorme inevstite în promovarea produselor lactate ne-au convins de-a lungul anilor că lactatele sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos. Însă statisticile arată că până la 90% dintre afro-americani, 70% din populația asiatică și 15% din populația caucaziană nu pot digera zahărul care se găsește în mod natural în lapte, numit lactoză.

În ciuda acestui lucru și a altor controverse legate de efectele laptelui asupra sănătății, consumul de produse lactate a crescut constant din anii '80 și până în prezent. Jumătate din consumul de lactate este sub formă de brânză, o formă concentrată de grăsimi saturate și sare.
Dintre toate animalele de pe planetă, oamenii sunt singurii care consumă lapte de la alte specii. Ceea ce s-a presupus că este o practică benefică s-a dovedit a fi, însă, un obicei cu numeroase efecte negative asupra sănătății.

Există dovezi științifice care arată că un consum regulat de lapte și produse lactate este asociat cu diferite afecțiuni, printre care:

Instalarea diabetului de tip 1 în cazul copiilor;
Afecțiuni ale pieliiprecum iritații, dermatită, eczeme și acnee;
Probleme digestive, inclusiv sindromul colonului iritabil sau boala Crohn;
Artrită și dureri articulare;
Cancer;
Obezitate.

Iată de ce este laptele periculos pentru sănătate:


Proteinele din lapte

Toate produsele lactate, în special cele cu un nivel redus de grăsime sau fără grăsimi, conțin cantități mari de proteine din lapte. Acestea sunt factorii declanșatori pentru multe dintre afecțiunile enumerate mai sus.

Contaminarea cu bacterii

Produsele lactate se numără printre alimentele retrase frecvent de pe piață de FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite) din cauza contaminării cu salmonella, stafilococi, listeria, E. coli sau Mycobacterium paratuberculosis.
Pasteurizarea omoară cea mai mare parte a bacteriilor din lapte. Dar în cadrul acestui proces rămân în urmă fragmente virale care pot fi periculoase pentru sănătate, potrivit nutritionstudies.org.

Toxinele biologice concentrate

Toate produsele de origine animală, inclusiv produsele lactate, sunt concentrate biologice ale unor toxine precum pesticide și a altor substanțe toxice din mediu. Carnea și produsele lactate au o concentrație ridicată a acestor toxine. 

Hormoni

Pentru a crește producția de lapte, vacile sunt injectate frecvent cu un hormon numit hormonul recombinat de creștere bovină (rbGH). Acesta stimulează producția de lapte, dar atunci când ajunge în organismul uman crește nivelul factorului de creștere tip insulinic-1 (IGF-1), care a fost asociat cu dezvoltarea celulelor canceroase.

Antibiotice

Bovinele sunt tratate cu cantități mari de antibiotice, care ajung prin consumul de lapte în organismul uman, ceea ce poate contribui la creșterea numărului de tulpini de bacterii rezistente la antibiotice.

Sindromul de intestin permeabil

Proteinele din lapte par să declanșeze reacții imunologice defectuoase atunci când sunt absorbite printr-o mucoasă intestinală permeabilă, un proces cunoscut drept sindromul de intestin permeabil. În cazul persoanelor vulnerabile, acest lucru duce la apariția sau accentuarea proceselor inflamatorii din corp care sunt asociate cu multe dintre afecțiunile enumerate mai sus.

Efecte asupra mediului

Creșterea bovinelor pentru lapte și carne presupune consumarea unei cantități mari de apă și este un factor major ce contribuie la poluarea apei și a aerului. Dietele bazate pe carne și produse lactate afectează negativ nu doar sănătatea oamenilor, dar și mediul.
Metanul reprezintă 16% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră, iar jumătate din această cantitate este produsă de creșterea rumegătoarelor precum vaci sau oi, potrivit theguardian.com.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • betti pe 17 Aug 2020, 13:09
    laptele sanatos pentru noi

    dupa ce crestem si nu mai avem nevoie de laptele matern,laptele bun si sanatos pentru noi e laptele din nuci,seminte,de soia,nu furat de la alte fiinte.Care din cauza raului si atrocitatilor ingrozitoare pe care le fac fata de victimele astea nevinovate,voi de fapt beti puroi,lapte plin cu puroi,nu lapte sanatos

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod