Nici o dieta fara miscare

Apropierea vacantei ne trezeste simturile adormite din pricina programuluiincarcat si a sedintelor prelungite. Gandul ca "mai este putin si plecin concediu" devine un scop. Asteptam cu nerabdare scurgerea zileloriar dorinta de a fi in forma devine obsesiva.

Cu sau fara kilograme in plus, organismul este obosit. Corpul este siarata la fel de plictisit, ca atitudinea afisata, dupa un an intreg demunca. Pentru multe dintre noi, fitness-ul nu este o chestiune de viatasi de moarte. De aceea nu gasim timp pentru exercitiile de intretinere- apare, insa, odata cu sosirea verii sentimentul de regret ca am fostprea comode.

Impotriva acestei senzatii de nemultumire, iti propunem un programpentru a redeveni in forma.
Vointa, motivata de asteptatul concediu,nu iti va fi supusa la grele incercari.
Iti propunem un program de nutritie corespunzator, simplu si aplicabilindiferent de domeniul in care lucrezi.

Totul incepe de la mancare. E clar, nu exista timp pentru mese regulate,cat nici pentru petrecerea zilnica a unei ore la restaurant. Astfel,cateringul si gustarile rapide amagesc foamea de peste zi, impingandu-nevijelios, seara, direct la masa. Iar daca, eventual, esti invitata laun cocktail, risti sa te indrepti cu pasi repezi spre cateva kilogramein plus.

In astfel de situatii, atat norocoasele care nu au probleme cu greutateadar mai ales cele dornice sa piarda din greutate, trebuie sa stie ca,pentru a-si atinge scopul, se impune excluderea din hrana zilnica aalimentelor bazate pe proteine vegetale: fasole, mazare, linte sau soia,a painii albe si a celorlalte produse de panificatie, bazate pe amidon(biscuiti, napolitane sau paste fainoase).

In fata frustrarii determinate de renuntarea la aceste alimente, ele sepot inlocui cu paine neagra sau mamaliga iar dulciurile cu produse bazatepe miere.
In compensatie, este necesara suplimentarea alimentatiei cuproteine animale nobile, din branza, oua si carne proaspata. Atentie,grasimile animale nu ingrasa, daca nu sunt consumate si glucide.

Dintre fructe, pot fi consumate numai cele bogate in vitamine si glucozadar sarace in glucide: kiwi, citrice, mere, cirese si visine. Fereste-tede fructele cu potential mare de ingrasare: prune, pere, piersici dulci,struguri, banane, pepene galben si mango. Nu ezita insa sa rontai,cand poti, morcovi, sau sa consumi cat mai multe salate acrite cu lamaie.Evident, racoritoarele dulci trebuie inlocuite cu sucuri de fructe saulegume.
De asemenea, bauturile alcoolice bazate pe cantitate mare deproteine vegetale, cum sunt berea si vinul, ingrasa.

In acest caz, cand mergi la o petrecere, nu te simti stingherita sifrustrata ca nu poti manca sau bea nimic. Consuma carne, fara garnitura,salate si fructe iar sucurile de fructe pot fi asortate cu bauturiletari.

In plus, asocierea acestui regim simplu care iti fortifica organismul siiti transforma hrana depusa in fibra, cu miscarea, poate face adevarateminuni.

Nici o dieta fara miscare
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • camy pe 2 Apr 2008, 12:35
    nutritie

    As sa stiu ce alimente au numai proteine sau cel mai multe proteine.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod