Motivatii pentru un mod de viata sanatos?

De multe ori ne propunem sa urmam un stil de viata sanatos; insa, deoarece motivatia initiala se va eroda tot mai mult o data cu trecerea timpului, devine tot mai greu pentru cei mai multi dintre noi sa continuam programul de exercitii fizice, sa mancam corect sau sa le facem pe amandoua, pentru ca tot mai multe lucruri incep sa ne stea in cale si incepe sa devina tot mai atractiv statul in fotoliu sau un desert plin de calorii.

De aceea consideram important sa prezentam in continuare cateva modalitati de mentinere a tonusului si motivatiei necesare.

Ia-ti un partener de dieta/exercitii

Este intotdeauna mai usor sa urmezi un program alimentar si de exercitii impreuna cu o prietena, in felul acesta nu te vei simti singura. Puteti merge sa mancati impreuna, puteti sa va verificati una pe cealalta pentru a va asigura ca respectati dieta sau puteti sa va motivati una pe alta in respectarea programului de exercitii.
Vor fi cu siguranta zile in care iti vine sa renunti la orice fel de reguli alimentare sau zile in care nu-ti vine sa iesi din casa pentru o tura de jogging, si tocmai in aceste momente partenerul constituie elementul cheie care te poate convinge sa continui. Si-apoi, putina concurenta prieteneasca nu poate dauna niciodata...

Gandeste pozitiv

Atitudinea pozitiva joaca un rol insemnat in vointa si dorinta cuiva de a continua sau repeta o anumita activitate. Fii mandra de tine si bucura-te atunci cand reusesti sa respecti regulile si sa alegi mancarea sanatoasa in fata celei mai putin sanatoase, chiar daca mai apetisanta si mai ispititoare. In timpul si dupa exercitiile fizice concentreaza-te pe ideea ca ti-ai atins telurile propuse, ca a meritat efortul si ca acum te simti extraordinar.


Diversifica dieta si exercitiile

Daca sunt exercitii care nu-ti plac deloc, atunci mai bine nu le face. Gaseste un alt exercitiu cu efect asemanator si in felul acesta te vei simti mult mai bine si iti vei mari sansele de a continua programul. Cu toate ca in cazul dietelor lucrurile stau ceva mai complicat, mai ales atunci cand ti s-a recomandat un anumit meniu, diversificarea dietei poate avea un efect benefic, atat timp cat nutritionistul iti alege alimente care, desi diferite, produc acelasi efect nutritiv si aduc acelasi aport caloric.

Priveste in oglinda

Priveste-te, verifica-te din cand in cand. Daca nu esti multumita de cum arati, atunci ar trebui sa-ti aduci aminte ca nu trebuie sa renunti la programul tau alimentar si de exercitii. Daca iti place ce vezi, atunci vei fi mandra de toata munca si vointa ta si vei realiza o data in plus pentru ce ai facut toate astea.


Gaseste exercitii care iti plac si o dieta de care poti cu adevarat sa te tii

Asa cum am spus si mai devreme, sunt preferabile sporturile care iti plac sau pe care cel putin le poti tolera. La fel, daca urmezi o dieta in care trebuie sa mananci lucruri care iti displac total, nu vei reusi sa o faci pentru prea mult timp. Exista o mare diversitate de diete posibile, si cu siguranta exista sanse mari de a gasi ceva care sa iti faca placere cu adevarat.

Realizeaza ca ceea ce faci este foarte important pentru sanatatea ta

Multe femei tin dieta doar pentru a arata mai bine sau pentru a fi mai slabe. Nu e nimic rau in a arata bine si in faptul ca pierderea kilogramelor devine principalul scop al dietelor si exercitiilor fizice. Dar nu trebuie uitat faptul ca in felul acesta devii mai sanatoasa si mai puternica.
Exercitiile fizice si alimentatia sanatoasa iti maresc speranta de viata si iti imbunatatesc calitatea vietii. Vei avea mai multa energie si vei fi capabila sa realizezi mai multe. A fi sanatos este un lucru extrem de important in viata oricui si asta ar putea fi o motivatie suficient de puternica pentru a continua un regim alimentar sanatos si un program adecvat de exercitii fizice.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod