Ciuperca Chaga

Minunea din Siberia: Ciuperca Chaga și beneficiile sale pentru sănătate

Ciuperca Chaga este consumată din timpuri străvechi de persoanele care trăiesc în Siberia și reprezintă, de fapt, un parazit al mesteacănului. Mai multe curiozități și beneficiile consumului acestei ciuperci sunt detaliate în articolul de mai jos.
Această ciupercă se întâlnește și în alte regiuni nordice, fiind însă originară din Siberia. Deși crește pe mai multe specii de copaci, doar Chaga de pe mesteacăn o utilizăm pentru scopuri medicinale.

Cum putem consuma Chaga?


O găsim sub formă de pulbere (puteți face și ceai din aceasta, dar nu la temperaturi mai mari de 60 de grade Celsius pentru infuzie) sau sub formă de capsule. Noi vă recomandăm:

Ciuperca Chaga: beneficii pentru sănătate


Cele mai cunoscute efecte benefice asupra organismului pe care ciuperca Chaga le prezintă sunt:

Este un boost al imunității, având o mulțime de antioxidanți și substanțe benefice unice în natură, astfel că ajută la reducerea inflamației și a stresului oxidativ;

Fiind atât de bogată în antioxidanți, dar și în minerale și vitamine, ciuperca Chaga poate ajuta în prevenirea apariției cancerului.
În plus, compușii de betulina și acidul betulinic previn apariția cancerului de orice fel; Citește continuarea pe kudika.ro!
kudikaro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod