Micul dejun international

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei deoarece ne asigura necesarul de energie. De aceea, trebuie sa fie cea mai consistenta. Daca nu luam micul dejun, ni se va face foame in prima jumatate a zilei si, chiar daca vom manca mai tarziu, organismul nu va mai putea sa asimileze la fel de eficient. Chiar daca ne grabim dimineata, putem prepara un mic dejun rapid, gustos si consistent. Iti prezentam, astazi, cateva idei specifice din strainatate.

Spania si Portugalia

Cel mai popular mic dejun este, atat in Spania, cat si in tara vecina, Portugalia, o rulada cu unt si gem, servita cu o ciocolata calda, una dintre bauturile preferate sau o cana de cafea cu lapte.
La micul dejun, spaniolii mai servesc "chocolate con churros" - o cana de ciocolata, in care se inmoaie "churros" - gogosi in forma tubulara, acoperite cu zahar si scortisoara. In regiunea catalana, uleiul de masline, servit pe paine, inlocuieste untul.

Un alt mic dejun, foarte popular in aceasta zona este pan con tomate, o specialitate asemanatoare pizzei, preparata din paine incalzita pe gratar, unsa cu ulei de masline si acoperita cu usturoi, rosii si, uneori, o felie de sunca. Ouale ochi si omletele sunt, de asemenea, servite frecvent.

Franta, Italia, Belgia si Luxembourg

Petit dejeuner, prima colazione, kaffidrinken sunt termenii care denumesc, in fiecare dintre cele patru tari, micul dejun continental, celebru pentru frugalitate.
In aceste tari, micul dejun este compus doar din cafea si produse de patiserie.

In Franta, cea mai populara alegere este cafe au lait, servita in boluri, dar exista si alte optiuni: cafea neagra, ceai sau ciocolata fierbinte. In Italia, cele mai frecvente alegeri sunt cappucino, caffe nero, ceai sau cacao cu lapte. Bauturile sunt servite cu croissant, briose sau paine cu unt.

Marea Britanie

Micul dejun englezesc este celebru pentru abundenta, cuprinzand numeroase preparate. Englezilor le place sa aiba pe masa o gama variata de mezeluri, oua, rosii la gratar, ciuperci, peste afumat si neaparat cereale, preferate fiind cele de ovaz.
Nu lipsesc ceaiul si cafeaua.

Micul dejun mai include produse de patiserie, paine neagra sau paine prajita servita cu miere, dulceata sau marmelada.

Grecia

Poporul elen prefera la micul dejun o masa usoara, compusa din cafea slaba, paine proaspata, branza si delicioasele masline Kalamata. Dar, in functie de gusturi si de regiunea geografica, pe masa de dimineata a grecilor se mai pot gasi placinte coapte pe gratar, fructe proaspete si iaurt indulcit cu miere.

Una dintre bauturile preferate la micul dejun este cafe me gala, care, desi are o denumire cu rezonanta exotica, este o simpla cafea neagra cu lapte.


Australia

Australienii prefera sa manance usor dimineata, optand, cel mai adesea, pentru un bol de cereale, cu iaurt sau lapte si, eventual, fructe proaspete taiate cubulete.

Reteta

2. Mic dejun rapid

Ingrediente: jumatate de conserva de compot de piersici, jumatate de pahar br
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod