Mici schimbari pentru o dieta sanatoasa

Uita de dietele drastice si numaratul caloriilor. Potrivit unui nou studiu, micile schimbari pe care le faci in alimentatie pot aduce incredibile beneficii pentru sanatatea ta. Iata sfaturile oferite de medicul nutritionist Nicole Berberian pentru DailyMail.
Uita de dietele drastice si numaratul caloriilor. Potrivit unui nou studiu, micile schimbari pe care le faci in alimentatie pot aduce incredibile beneficii pentru sanatatea ta. Iata sfaturile oferite de medicul nutritionist Nicole Berberian pentru DailyMail.

1. Redu cantitatea de sare consumata, presarand mai putina sare la fiecare masa. Daca scuturi o data solnita, aproximativ 1/2 g de sare va cadea. Majoritatea persoaneloc consuma aproximativ 9 g de sare, iar cantitatea recomandata pentru un adult sanatos este de 6 g. Asa ca, oricat de mica ar fi, reducerea consumului de sare poate avea un impact mare asupra starii de sanatate.


Studiile arata ca in cazul in care reduci consumul de sare cu pana la 3 g pe zi, vei inregistra o scadere a tensiunii arteriale si deci a riscului de infarct cu 13% si a bolilor de inima cu 10%.

2. Micsoreaza cantitate de zahar adaugata in ceai sau cafea, de la doua lingurite la una, si astfel poti reduce consumul zilnic de zahar cu aproximativ 30 g (in cazul in care bei 6 cesti pe zi).

3. Evita produsele care contin grasimi hidrogenate. Studiile au aratat ca un consum chiar scazut de grasimi trans sau nesaturate, creste riscul de afectiuni ale inimii mai mult decat orice alt aliment.
 

4. Evita sa incarci farfuria cu carbohidrati (pasta, orez sau cartofi) sau carne. Aseaza mai intai pe jumatate din farfurie salata sau legume, iar cealalta jumatate rezerv-o pentru carne si carbohidrati. Injumatatind cantitatea de orez vei reusi sa reduci caloriile cu pana la 200.

5. Indepartarea pielii de pe copanul de pui, inainte de a-l manca, te scapa de 4 g de grasimi. Limitand consumul de grasimi saturate vei reusi sa-ti pastrezi silueta, dar si sa reduci nivelul de colesterol si riscul de afectiuni ale inimii.

6. Inlocuieste bauturile bogate in zahar cu apa (cola contine aproximativ 8 lingurite de zahar in fiecare cutie) si vei reduce consumul de zahar cu pana la 40g de fiecare data.

7. Renunta la obiceiul de a rontai alune din plictiseala. Numai 100 g de alune contin 622 de calorii.
 

8. Limiteaza-te la o lingurita de ketchup la portie. Reducand cantitatea de ketchup vei reusi sa reduci si consumul de zahar. Specialistii estimeaza ca fiecare dintre noi consuma aproximativ 200 g de zahar pe zi, de patru ori mai mult decat este recomandat. Excesul de zahar duce la kilograme in plus, factor de risc pentru multe probleme de sanatate, dintre care si cancer, boli ale inimii si diabet.

9. Alege cu atentie mancarurile gata preparate. Mancarea chinezeasca si indiana au un continut ridicat de calorii (de multe ori, o portie poate contine chiar si peste 1000 de calorii).

10.
In cazul in care ai motive sa sarbatoresti, fa-o cu sampanie. Un pahar cu sampanie contine 100 de calorii, mult mai putin decat vinul sau cocktail-urile.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lucretzia pe 23 Mar 2010, 20:12
    Mici schimbari pentru o dieta sanatoasa

    Teoria caloriilor a cazut de mult. La moda-i acum teoria indicelui glicemic si dieta Montignac. Daca ai rabdare poti slabi mancand de toate , pe bune. A aparut acum Dieta Montignac pentru femei. Acolo e mentionat si modul de impartire pe mese al caloriilor atat de dragi tuturor. Interesant de citit si alte teorii decat asta cu caloriile veche de 100 de ani. Asa ca si medicamentele pe masura ce inaintam in timp, dietele se schimba si ele, se perfectioneaza si apar noi si noi idei. Asta nu inseamna ca sfaturile nu sunt de bun simt !

    0
    0

  • doina pe 20 Mar 2010, 00:08
    punctul 7

    Nucile si alunele sunt fructe oleaginoase, extrem de bogate in lipide. Din fericire, cea mai mare parte a materiei grase pe care o contin este alcatuita din acizi grasi nesaturati. Acestia sunt extrem de benefici pentru sanatate si contribuie la reducerea colesterolului negativ din sange. Asa ca.. profitati de ele!

    0
    0

  • chiriches pe 19 Mar 2010, 20:19
    ptr o dieta sanatosa

    am sa ancerc sa va ascult sfaturile e foarte interesant subiectul si sper sa pot renunta la sare ca am-i place sa mananc foarte sarat si stiu ca nu-i bine ptr sanatate am sa fac tot posibilul sa renunt la ea

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod