Mic dejun cu fructe de pădure. 5 idei ca să faci cele mai sănătoase combinaţii

Fructele de pădure sunt pline de antioxidanţi care au grijă de sănătatea noastră. Dacă nu ştii cum să le incluzi în alimentaţia ta, iată câteva idei ca să faci cele mai sănătoase combinaţii.
Fructele de pădure sunt cele mai sărace în zahăr, prin urmare constituie o alegere perfectă pentru micul dejun. Ca să faci cele mai sănătoase combinaţii, iată câteva idei din care te poţi inspira pentru a crea reţetele tale preferate:


1. Brioşe cu ovăz, banane şi fructe de pădure

Sunt sănătoase şi săţioase, deoarece sunt preparate cu ovăz şi fără zahăr rafinat.

Ai nevoie de: 1 banană, 1 ou, vanilie, 2 linguri de miere, 1 linguriţă cu praf de copt, 1 linguriţă cu scorţişoară, 1/2 linguriţă cu nucşoară, puţină sare, 2 linguri cu iaurt grecesc simplu, 1 cană şi jumătate cu fulgi de ovăz şi 1 cană cu lapte. Fructe: mere, banane, nuci, căpşuni, zmeură, afine.

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius.
Se pisează banana cu furculiţa, se adaugă oul, vanilia, mierea, praful de copt, scorţişoara, nucşoara, sarea şi iaurttul grecesc, amestecând cu furculiţa, înainte de a adăuga fulgii de ovăz.
La final se adaugă laptele.
Se umple fiecare formă pentru brioşe pe jumătate cu această compoziţie, după care se pune un strat cu fructele preferate, un alt strat din amestecul cu ovăz şi se ornează cu câteva bucăţi de fructe.
Se lasă la cuptor 30 de minute.


2. Clătite americane cu iaurt grecesc şi fructe de pădure

Fulgii de ovăz furnizează carbohidraţi, iar în combinaţie cu ouăle, iaurtul grecesc şi fructele de pădure, aceste clătite devin potrivite pentru micul dejun.

Ingrediente: 2 banane coapte bine, 2 ouă, 50 grame de fulgi de ovăz, un pumn de afine proaspete sau mix de fructe de pădure.
Se pisează bananele cu furculiţa, se adaugă ouăle şi se amestecă bine împreună. Apoi se pun afinele, fulgii de ovăz şi se amestecă cu grijă.
Foloseşte o tigaie nonaderentă încinsă la foc mediu, adaugă aluat în mijloc şi nivelează-l cu lingura. Se lasă 2-3 minute, după care se întoarce pe cealaltă parte. Se pot orna cu iaurt grecesc, granola, afine şi sirop de arţar.


Fructe de pădure cu iaurt, magiun şi nuci

Amestecă un iaurt cu o linguriţă de magiun natural (fără zahăr) şi presară peste el fructe de pădure şi nuci. Astfel obţii un mic dejun rapid, hrănitor şi perfect pentru o zi călduroasă de vară.


Smoothie hrănitor cu fructe de pădure

Dacă nu îţi este foarte foame şi ai nevoie de un mic dejun uşor, îţi recomandăm un smoothie hrănitor cu fructe de pădure. Vara poţi să-l faci cu banană congelată pentru a obţine o băutură cu care să te răcoreşti dimineaţa.
Amestecă lapte vegetal cu banana congelată, o linguriţă de seminţe de in măcinate, o linguriţă cu fulgi de ovăz, o linguriţă cu seminţe crude de floarea-soarelui şi un pumn de fructe de pădure.


Fructe de pădure cu terci de ovăz sau cereale integrale

Terciul de ovăz se poate face cu apă, lapte sau dacă laşi fulgii la înmuiat peste noapte. Acest amestec hrănitor va merge de minune cu fructe de pădure proaspete, nuci/migdale şi puţină miere de albine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod