Mi-e pofta de ceva bun ...

De ce am pofta de sarat?


"Cei care poftesc frecvent la alimente sarate s-ar putea sa sufere de hipertensiune arteriala, de deshidratare cronica si de aceea ar trebui sa se prezinte la un examen medical cat mai repede posibil", avertizeaza prof. dr. Mencinicopschi.

Daca ai des pofta de sarat, specialistul ne spune ca este posibil ca organismul sa se confrunte cu un deficit de calciu si potasiu. De aceea este indicat sa maresti consumul de fructe si legume care sunt principalele surse de potasiu, dar si de produse lactate, fasole, alune, nuci, sardine, patrunjel care sunt foarte bogate in calciu.

O atentionare pe care o face specialistul in cartea sa se refera la faptul ca "unele alimente industriale ascund cantitati mari de sodiu-sare, astfel ca in timpul unei zile deseori depasim cantitatea de sare recomandata (maximum 5-6g/zi pentru un adult si 3 g/zi pentru copii)".

 

 

De ce am pofta de fructe?


In general, aceasta pofta de manifesta atunci cand organismul are carente de enzime alimentare, vitamine, minerale si fitochimicale, potrivit specialistului. De aceea, este indicat sa consumi zilnic cateva fructe, de preferat din zona in care traiesti, in sezonul lor si pe stomacul gol/intre mese (niciodata ca desert, ci dupa 3-4 ore dupa mancare). De asemenea, fructele constituie alternativa sanatoasa pentru alimentele junk-food pe care le rontaim multi dintre noi intre mese.

 

 

De ce am pofta de carne?


Explicatia specialistului: consumul de produse industriale din carne cu proteine cu valoare biologica scazuta (mezeluri, carnati, pate-uri) poate declansa si intretine pofta de carne, organismul sperand sa gaseasca o sursa de proteine inalta calitate biologica.

Daca ai des pofta de carne, specialistul ne spune ca este posibil ca organismul sa se confrunte cu un deficit de proteine si recomanda adoptarea unei diete diversificate in care sa includem carnea de peste, pui, rosie, oua, urda, quinoa, amarantul.

 

 

De ce am pofta de cafea?


Pofta de cafea poate trada o deficienta de sulf si fier, ne spune specialistul. De aceea este recomandat sa consumi alimente bogate in sulf (carne, peste, oua, lactate, varza, broccoli, conopida, germeni de grau, linte, naut, ceapa, usturoi) si fier (organe de animale, oua, ciuperci, patrunjel, boia de ardei, cacao-ciocolata neagra). 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • terezia pe 7 Feb 2012, 20:29
    pofta de sarat

    Recent mi-am facut analizele de sange care mi-au iesit bune si totu-si nu stiu ce i-mi cauzeaza pofta de a manca ceva sarat mai ales am pofta de carne de ce ?Daca cineva stie vre-o solutie astept raspuns.

    0
    0

  • Dyanna pe 24 Mai 2010, 12:43
    Dar solutii?

    Mi se parea normal sa se dea si cateva remedii la aceste "pofte".

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod