Merişorul, arma eficientă împotriva cancerului de colon

Fructele de merişor ar putea deveni o armă de luptă eficientă împotriva cancerului de colon, deoarece contribuie la diminuarea tumorilor canceroase de la nivelul intestinului, afirmă autorii unui studiu realizat recent în Statele Unite ale Americii.
Cercetătorii americani au produs trei tipuri de extract-pudră de merişor - una din fructe integrale, una conţinând doar substanţele chimice active din merişor, care se numesc polifenoli, şi una ce include doar ceilalţi compuşi din fructul de merişor, fără polifenoli, informează Daily Mail, citat de Mediafax.

Cele trei tipuri de extract, echivalente cu o lingură de merişoare pe zi, au fost incluse în alimentaţia zilnică a şoarecilor care sufereau de cancer de colon.

După 20 de săptămâni, şoarecii din primul grup mai aveau doar jumătate din numărul de tumori identificate.
De asemenea, extractul de merişor a determinat o reducere a markerilor specifici inflamaţiilor.

Cercetătorii americani spun că unele dintre aceste beneficii pentru sănătate ar putea să nu fie generate de sucul de merişor, deoarece acest lichid nu conţine anumite substanţe care se găsesc în coaja fructului. Oamenii de ştiinţă speră să identifice în lunile viitoare compuşii care sunt responsabili cu stimularea acestor proprietăţi anticancer.

Mai multe studii anterioare au arătat faptul că anumite substanţe obţinute din extractul de merişor sunt capabile să distrugă, selectiv, tumorile de cancer de colon în testele realizate în laborator.

Studiul a fost coordonat de Catherine Neto, profesor la University of Massachusetts din oraşul american Darthmouth, relatează Mediafax.
Concluziile cercetării vor fi prezentate la cea de-a 250-a ediţie a evenimentului National Meeting and Exposition organizat de American Chemical Society.


Foto: Hepta
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod