Menţine-te în formă şi după menopauză!


Soia te ajută să-ţi păstrezi greutatea

 
Cel mai recent studiu privind efectele consumului de soia condus de Monell Chemical Senses Center din Philadelphia a descoperit că o dietă bogată în produse de soia previne creşterea în greutate în postmenopauză.
 
Potrivit cercetărilor anterioare, vinovat pentru creşterea în greutate şi excesul de grăsime abdominală, frecvente la femeile în postmenopauză, este nivelul redus de estrogen. Deşi terapiile de substituţie hormonală pot reduce efectul de îngrăşare, acestea pot avea efecte secundare. Din acest motiv, oamenii de ştiinţă caută noi metode care le pot substitui.
Soia conţine fitoestrogeni, substanţe vegetale asemănătoare estrogenilor, putând înlocui cu succes terapiile de substituţie hormonală.
 
Cercetătorii au observat că o dietă bogată în produse de soia reduce greutatea corporală. Studiul a fost efectuat pe cobai, urmând să se analizeze şi efectele asupra femeilor. "Sperăm că acest studiu să ajute la dezvoltarea unui tratament natural împotriva obezităţii pentru femeile în postmenopauză. Având în vedere numărul mare de persoane care suferă din cauza obezităţii, orice tratament natural care ajută la menţinerea unei greutăţi sănătoase este binevenit," declară coordonatorul studiului, dr.
Michelle Murphy. Acest studiu arată că este nevoie de mai multe studii axate pe beneficiile fitoestrogenilor la oameni pentru a stabili care sunt efectele pe termen lung ale unei diete bogate în produse de soia, adaugă cercetătorii.
 
 

Ai grijă de silueta ta!

 
Acordă o atenţie deosebită alimentaţiei, atât din punct de vedere calitativ cât şi cantitativ. Important este de asemenea şi frecvenţa meselor. Recomandat este să mănânci mai des. Optează pentru o alimentaţie echilibrată, consumă cât mai multe fructe, legume, cereale, proteine slabe şi evită pe cât posibil alimentele procesate.

 
Număra caloriile. Trebuie să ştii că o femeie la 40-50 de ani are nevoie de aproximativ 1.500-1.600 calorii pe zi, dacă face exerciţii. Un bărbat de vârstă mijlocie, care de asemenea face exerciţii fizice, are nevoie de 1.800 - 2.000 de calorii. Nu uita nici de programul de exerciţii fizice, care să conţină şi exerciţii cu greutăţi, pentru modelarea muşchilor.
 
 

Relaxează-te prin... sport

 
 Exerciţiile fizice reprezintă un factor foarte important în această perioadă a vieţii. Printr-o dietă bogată în calciu şi un program de exerciţii fizice adecvat (recomandat de un specialist) îţi vei păstra oasele sănătoase şi îţi vei întări articulaţiile.
 
 
 Pe lângă faptul ca ajută la menţinerea greutăţii, un program de exerciţii fizice te poate ajuta sa te  relaxezi si să ameliorezi simptomele menopauzei.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dani pe 14 Sep 2010, 12:56
    ..........

    Draga mea Daissy citeste ..tu toate articolele si vei intelege toti temeni de care ai nevoie...nu citi numai un articol si te superi pe cei care l=au scris ..se vade ca citesti cam putin...SUNT sfaturi bine venite pt toate femelie care se respecta....nu trebuie sa-i crticam ci sa le urmam....bunele recomandari...numai bine tuturor....

    0
    0

  • Daissy pe 14 Sep 2010, 09:16
    dupa menopauza

    Stimata Alina Popescu, ma bucur sa citesc asemenea articole cu informatiile despre si pentru cele la sau dupa menopauza. Dar, asa cum am mai spus si in alte comentarii, explicati si termenii de specialitate folositi. Da, eu imi recunosc ignoranta, nu stiu ce inseamna omega 3 si altele. E ceva grav? Sau adresati-va cu sfaturi si femeilor de peste 50 de ani. Sau pentru astfel de varste nu mai sunt sfaturi? Eu am 61 si imi doresc sa arat bine, inca,.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod