Mananca sanatos si cand calatoresti!

Ai programat o escapada in concediu? Daca vei petrece o mare parte din timp calatorind cu masina, trenul sau avionul, trebuie sa cunosti cateva trucuri despre o masa sanatoasa. Fast-food-ul nu este nicidecum solutia!
Este destul de greu sa mananci sanatos cand calatoresti cu trenul sau masina, deoarece benzinariile, chioscurile sau fast-food-urile pe care le gasesti in cale iti ofera optiuni destul de limitate pentru o masa sanatoasa. Dar, daca te organizezi putin nu este deloc dificil.

Nu iti va lua foarte mult timp sa faci un pachet sanatos pentru tine sau intreaga familie. Cu putina imaginatie, plus cateva sfaturi si cateva minute dedicate prepararii si ambalarii vei manca sanatos.

1. Trebuie sa estimezi timpul pe care il vei petrece pe drum ca sa-ti ajunga proviziile;
2.
Pentru a prepara sandvisurile alege painea integrala, mustarul sau hreanul (in loc de margarina si unt) si felii de carne slaba (sunca, carne de vita sau pui la gratar). Plus legumele pe care le preferi in sandvisuri;
3. Pentru gustarile dintre mese alege fructele proaspete;
4. Apa plata nu trebuie sa lipseasca din pachet.


Cum sa mananci sanatos cand calatoresti cu avionul?

Mancarea din avion nu este cea mai delicioasa si nici cea mai sanatoasa. De asemenea, nici aeroporturile nu ofera foarte multe alternative sanatoase.
Solutia este sa mananci bine inainte de zbor si sa-ti mai iei cu tine cateva gustari sanatoase: fructe, biscuti sau covrigi din faina integrala, migdale. Cel mai important este sa bei multa apa plata si sa stai departe de bauturile carbogazoase si alcoolice.

Asadar, incarca-ti bateriile cu alimente sanatoase pe parcursul drumului, ca sa fii plin/a de energie odata ajunsa la destinatie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod