Mananca sanatos pentru un ten perfect

Ma ingrijesc, folosesc cele mai noi produse cosmetice si cu toate acestea am un ten incarcat si o piele deshidratata si imbatranita. Cam asa ne plangem cele mai multe dintre noi atunci cand luam in considerare doar factorii externi si locali in ingrijirea pielii.

Se spune ca starea de sanatate a unui om se recunoaste dupa aspectul pielii. Trebuie amintit ca pielea este un organ excretor alaturi de colon, rinichi si plamani. Aspectul pielii poate fi influentat de o mare diversitate de factori, de la cei genetici pana la nivelul de poluare, modificarile hormonale sau stres.

Practic, o piele frumoasa si sanatoasa poate fi obtinuta printr-o ingrijire locala permanenta dar, mai ales, prin mentinerea in conditii de functionare perfecta a celorlalte organe responsabile de excretia toxinelor.


Astfel, pentru buna functionare a colonului trebuie prevenita in primul rand constipatia. Cum? Printr-un aport suficient de fibre alimentare care sa regleze tranzitul intestinal si sa acceleeze eliminarea reziduurilor din corp. Aceste fibre se gasesc in: fructe proaspete (consumate neasociate cu alte grupe alimentare), legume verzi, seminte incoltite si cereale integrale.

Atentie! Consumul suficient de fibre, dar insuficient de apa, agraveaza constipatia! De asemenea, fructele si legumele proapete contin si antioxidanti care intarzie procesul de imbatranire. Modul de combinatie a alimentelor este esential penru a se preveni constipatia.
Proteinele si carbohidratii complecsi trebuie consumati la mese diferite pentru a preveni fermentatia intestinala. Cantitatea de grasimi nesanatoase din dieta (unt, smantana, margarina, prajeli) trebuie eliminata, iar grasimile sanatoase vor fi consumate cu moderatie sub forma de nuci, seminte, peste, ulei de masline.

Rinichii vor fi mentinuti in perfecta stare de functionare printr-un consum suficient de apa proaspata plata sau filtrata (minim 35 ml/kg corp/zi) pentru hidratarea organismului si eliminarea toxinelor. Dimineata se recomanda consumul unui pahar cu apa calda si lamaie pentru curatirea mucusului creat in timpul noptii.
Consumul excesiv de cafea si alcool duce, de fapt, la eliminarea lichidelor din organism si la deshidratare. Sarea de bucatarie consumata in exces afecteaza aspectul pielii, facandu-l pufos si congestionat.

Respiratia corecta si profunda este cea care ajuta sistemul pulmonar sa functioneze normal. In plus, oxigenul actioneaza ca un detoxifiant puternic. Printr-o respiratie superficiala, creierul, glandele suprarenale si pituitara, rinichii, splina si ficatul vor avea de suferit. Nu in ultimul rand, renuntatul la fumat este obligatoriu deoarece nicotina impiedica asimilarea substantelor nutritive in organism si intoxica sangele.


Local, se recomanda ingrijirea pielii cu creme hidratante, hipoalergenice si de cateva ori pe saptamana se poate aplica pe fata (sau pe orice alta portiune a pielii) miere de albine naturala, timp de 30 de minute, dupa care pielea ramane catifelata si proaspata.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod