Mamici, investiti in probiotice

Cand este vorba de copii, orice subiect pe aceasta tema este abordat cu mare seriozitate de mamici iar nutritia este unul de importanta cardinala. Sanatatea si buna dezvoltare a copilului incepe inca din timpul sarcinii si de aceea trebuie sa se asigure toti nutrientii necesari.

Pe langa substantele alimentare fundamentale, un rol esential il joaca probioticele, nutrienti care fac minuni asupra fatului, bebelusului si mai tarziu a scolarului. Ca si mama poti juca un rol important in reducerea incidentei anumitor boli asupra copilului tau.

Riscul aparitiei tulburarilor intestinale (diaree, constipatie sau malabsorbtie), al alergiilor, astmului sau eczemei poate fi drastic redus prin folosirea probioticelor. Denumirea lor vine din limba greaca si inseamna pentru viata si se refera la bacteriile "bune, pritenoase", care exista natural in organismul nostru, in intestine.

Probioticele promoveaza digestia usoara, stimuleaza organismul din punct de vedere imunitar si ajuta la absorbtia completa a nutrientilor. Datorita administrarii frecvente de antibiotice, dar si a vaccinurilor, flora intestinala la copii este afectata si astfel apar tulburarile digestive si imunitare.

De aceea in mod regulat in dieta copiilor trebuie sa existe alimente bogate in probiotice: kefirul, branza proaspata, iaurtul, laptele batut, etc. Aportul dietetic excesiv de probiotice nu produc nici un fel de reactii adverse. La copiii mici, pana la 3 ani, tulburarile digestive si in special diareea sunt periculoase deoarece este dificil sa se reechilibreze balanta hidrica la aceasta varsta.

Prin administrarea de probiotice viteza de rehidratare a copilului creste considerabil si chiar toleranta la lactoza este imbunatatita. Pe masura ce copilul creste, devine prescolar si apoi scolar, si este expus din ce in ce mai mult la bacterii care produc boli, nevoia stimularii sistemului imunitar, de aparare este tot mai mare.

Exista studii clinice care au confirmat existenta unei stranse legaturi intre echilibrul microbian intestinal si aparitia astmului bronsic si al alergiilor la copii. Echilibrarea probiotica a copilului incepea inca din timpul travaliului nativ, atunci cand noul nascut, care are un intestin perfect steril, este expus bacteriilor probiotice prezente in membranele mucoase (vaginale) si incepe astfel colonizarea tractului sau gastrointestinal.

Acest proces de colonizare bacteriana are un efect pozitiv pe termen lung asupra protectiei copilului impotriva astmului bronsic si al alergiilor. Asadar dieta viitoarei mamici in ultimele 4 saptamani de sarcina trebuie sa fie bogata in probiotice din kefir si alte lactate proaspete. Asadar este recomandat aportul zilnic de alimente care sa contina probiotice: in primul rand kefirul, care este un adevarat antimicrobian natural, apoi iaurtul, branza proaspata de vaci, formulele pentru bebelusi. In plus, este bine de stiut ca excesul de probiotice nu dauneaza si nu produce reactii adverse.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Elena pe 20 Dec 2012, 15:14
    SUNT PROBIOTICELE RECOMANDATE SI ACELORA CU INTOLERATA LA LACTOZA?

    Noi avem alergie la cazeina,o proteina a laptelui si nu stim daca putem sa le folosim sau nu?!!!!Va multumesc,astept cu interes raspunsul d-voastra.

    0
    0

  • eliana pe 19 Feb 2012, 19:04
    probiotice Linex baby

    Linex baby contine bifidobacteria BB 12. Aceasta moduleazacontinuu imunitatea,inca din primele zile antreneaza tesutul limfoid din mucoasa intestinala sa produca anticorpi. Previne alergiile. Efect de bariera nu permite colonizarea speciilor daunatoare de bacterii si fungi. Rol antiinflamator.

    0
    0

  • Amelia pe 3 Ian 2011, 22:14
    imunitate

    Si eu tot de Biotics am auzit si chiar am intrebat medicul. Mi-a recomandat sa ii dau celei mici pentru intarirea sistemului imunitar pentru ca raceste foarte des.

    0
    1

  • Raluca pe 28 Dec 2010, 09:38
    idee

    Eu ca si probiotic recomand Biotics. Cand spun recomand adica este cel pe care il folosesc atat pentru mine(capsule), cat si pentru cei mici(pliculete). Contine Lactobacillus acidophilus. Aceasta bacterie creeaza un mediu nefavorabil diferitilor agenti patogeni, cum ar fi: micrococi, clostridii, coli-bacili si fungi. Ajuta la asimilarea lactoalbuminelor, aminoacizilor, grasimilor si lactozei. Are un rol important in sinteza vitaminelor B. Cu ajutorul sau putem proteja flora bacteriana existenta in tubul digestiv. Antibioticele administrate pe cale orala distrug flora intestinala, de aceea consumarea de Acidophilus este recomandata in timpul si dupa tratamentul cu antibiotice. Nu se cunoaste nici un tip de Acidophilus daunator sanatatii.

    0
    0

  • Anisia Suciu pe 23 Iun 2008, 12:19
    probiotice

    Sint de acord cu importantul rol al probioticelor--sint o mamica a doi copii cu probleme alergice.Intrebarea mea :ce tip de bacterii ar trebui sa contina aceste probiotice si in ce cantitate ar trebui consumate?Care bacterii sint mai importante?Nu am gasit nici un produs cu Lactobacillus rhamnosus sau ruminus. Cu multumiri Suciu Anisia

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod