"Lupta cu kilogramele: slabeste corect, echilibrat si frumos", cu Irina Reisler

Despre aceste lucruri am vorbit in workshop-ul organizat de Eva.ro, sambata, la Rin Grand Hotel...
Despre aceste lucruri am vorbit in workshop-ul organizat de Eva.ro, sambata, la Rin Grand Hotel... In primul rand am aflat ca nu exista o dieta proasta, ci o dieta care nu este respectata ca la carte. Lupta cu kilogramele in plus este grea, intotdeauna avem tendinta sa ne gasim motivatii, sa spunem ca nu avem timp, ca nu avem cum sa respectam orele de masa sau ca nu avem bani sa mergem la nutritionist.

Irina Reisler, omul care a plecat de la 100 de kilograme si care astazi are in jur de 60, ne spune ca trebuie sa uitam complet de aceste false motive si sa realizam ca "grasimea ne poate ucide". Inainte de toate trebuie sa realizezi ca ai o problema, apoi trebuie sa faci primul pas in acest sens si sa vizitezi un nutritionist, iar la final, trebuie sa inveti sa-ti organizezi timpul.
"Nu este o rusine sa-ti iei o casoleta de mancare la tine, nu este o rusine sa iei o pauza de cinci minute pentru masa, nu este o problema sa opresti la stop si sa mananci un fruct sau un iaurt". Toate aceastea si multe altele sunt solutii pentru ca dieta ta, sau mai bine spus, noul stil de viata pe care vrei sa-l urmezi, sa dea rezultate.

Micul dejun este cheia unei zile reusite


Fie ca ai probleme cu kilogramele in plus, fie ca te simti obosita, fie ca pur si simplu iti doresti sa ai un regim de viata sanatos, toate acestea te duc sigur cu gandul la micul dejun. De aici incepi... Aceasta trebuie sa fie cea mai importanta masa intr-o zi, iar rezultatele se vor vedea in  cel mai scurt timp.



Drumul catre silueta la care visezi poate fi anevoios, pot aparea multe momente cand kilogramele in plus nu mai vor sa te paraseasca, nu-i nicio problema, nu te speria, le vei da jos, dar mai greu.
Important este sa nu te grabesti si sa te gandesti ca asa cum ai stat atata timp cu atatea kilograme in plus, mai poti sta inca un an. Dietele miraculoase, pilulele care-ti promit ca vei da jos 10 kilograme in 2 saptamani, sunt capcane care iti distrug organismul si care, in cel mai fericit caz, nu fac altceva decat sa te ingrase si mai mult.

Produsele bio si produsele integrale


Incet, incet, si in Romania au inceput sa apara produsele bio. Nu este o greseala sa treci pragul magazinelor care le comercializeaza, ba mai mult decat atat este recomandat. Este adevarat ca aceste produse sunt putin mai scumpe, insa trebuie sa te gandesti ca folosindu-le vei castiga pe termen lung. Imi place sa spun ca mai bine platesc mai mult pe aceste produse, decat sa platesc consultatiile la medic sau cumparaturile la...
farmacie.

Pe de alta parte, exista produsele integrale. Paine integrala, faina integrala, orezul brun, zaharul brun care, desi pierd la capitolul aspect, castiga la capitolul sanatos. Cred ca ti s-a intamplat ca mama sau bunica ta sa-ti spuna: "Vai, draga mea, ce urata este paine pe care o mananci. De ce ai cumparat-o?". Ei bine, paine aceasta pe care o consumi tu, aceea neagra si urata, este mult mai sanatoasa decat aceea alba, pufoasa si gustoasa pe care o gaseti pe rafturile magazinelor.



Mentinerea, cheia succesului


Ai slabit, te simti bine cu tine, iti place ce vezi in oglinda, ce faci acum? Aici intervine o alta problema, pentru ca fiecare dintre noi avem tendinta sa ne reintoarcem la regimul de viata nesanatos pe care l-am "respectat" inainte de vizita la nutritionist, despre care vorbeam mai devreme. Iata ce ne spune, Irina Reisler: "Intotdeauna, intoarcerea la greselile alimentare, facute inainte de un regim, duce la reingrasare.
Nu din cauza dietelor reapar kilogramele, ci din cauza noastra. Daca am tinut un regim de slabire corect, ne reingrasam exclusiv din vina noastra. Pentru ca marele secret al mentinerii inseamna, de fapt, reguli si principii alimentare echilibrate, aplicate zi de zi, fara exceptie. Iar un scop important al unui regim  de slabire corect este acela de a te invata sa mananci, sa te hranesti corect"
.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod