Lista alimentelor rele care te îngraşă şi te îmbolnăvesc

Alegerile pe care le faci zilnic au un impact semnificativ asupra corpului. Descoperă ce nu trebuie să cumperi dacă vrei să mănânci sănătos!
Ştiai cu siguranţă că mezelurile au un conţinut ridicat de aditivi alimentari sau că prăjelile favorizează formarea unor compuşi cancerigeni. Însă este la fel de important să cunoşti în detaliu care sunt alimentele cele mai dăunătoare pentru corpul tău. Aceste alimente îţi îmbolnăvesc corpul în timp dacă sunt consumate frecvent şi te vei confrunta cu probleme legate de greutatea corporală.

Un aspect important pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când mergi la cumpărături este acela de a nu te baza pe produsele etichetate ca sănătoase, ci să citeşti singură eticheta pentru a te convinge de acest lucru.
Aşa cum explicam în articolul "Lista alimentelor bune pentru sănătate şi dietă" este esenţial o listă cu ingrediente multe din care nu înţelegi multe este un prim semnal de alarmă că nu ar trebui să cumperi acel produs.


De ce nu este bine să exagerezi cu mezelurile?


Mezelurile conţin aditivi foarte periculoşi, cum ar fi: nitraţi şi nitriţi de sodiu şi potasiu (de la E 249, la E 252), fosfaţi (de la E 339 la E 343) şi polifosfaţi (de la E 450 la E 452) de potasiu, sodiu, calciu, magneziu. În prezenţa proteinelor, nitriţii se transformă într-o substanţă care favorizează apariţia cancerului de stomac.
În doze foarte mari, nitriţii dau o toxicitate acută care împiedică sângele să mai transporte oxigen.


De ce nu este bine să exagerezi cu prăjelile?


Prin prăjirea oricărui aliment în ulei se degajă acrilamida, o substanţă cancerigenă care în timp poate să cauzeze probleme serioase în corp. Atunci când alimentele de tip fast-food sunt consumate în exces pe o perioadă lungă există un risc crescut de a face cancer la rinichi, suusţine cercetătorii în urma unui studiu care asociază acrimalida cu acest tip de maladie.



De ce nu este bine să exagerezi cu produsele lactate?


Toate produsele lactate conţin grăsimi saturate care măresc colesterolul, predispun la îngrăşat şi favorizează apariţia bolilor de inimă atunci când sunt consumate în exces. Este de preferat să eviţi lactatele cu un conţinut mare de grăsimi şi să le consumi ocazional (cum ar fi untul, smântâna, brânzeturile grase), iar în schimb să optezi pentru cele mai puţin grase, însă fără să le consumi în exces.

Ca să-ţi fie mai uşor să te fereşti de alimentele care în timp îţi pot afecta sănătatea şi silueta, Eva.ro îţi prezintă o listă:

 

  • Crenvurşti
  • Salam
  • Parizer
  • Cârnaţi din comerţ
  • Şuncă ţărănească
  • Pastramă de porc
  • Cotlet de porc (mezel)
  • Kaizer
  • Mezeluri afumate
  • Lebarwurst
  • Slănina (în cantităţi mari)
  • Jumări

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • GABIERUL pe 13 Aug 2014, 12:37
    Contraziceri verificate de Practica Persoanala si de Look_uu' Personal

    ... la 69 de ani. PLUS Starea biologica generala, PLUS ...Alte "Capabilitati" In-Credibile, confirmate si ... exersate ... :) zilnic ... :) PUTETZI consuma Grasimi destul, da' NUMAI in Stare NATURALA, adica in Stare CRUDA. Si, mai ales, FARA Paine ... Amidon_uu' se imbiba de Grasime (lapte, Unt, Slanina) si se digera GREU si incomplet. ASTEA sunt depunerile pe Artere, Cholesteroluu' numai repara Crapturile in INTIMA Arterelor. Ideea PROASTA cu Cholesteroluu' NOCIV a ieshit din Prostia unui Medic RUS, Anitchikov, pe la ...1913 care dedus el, ca Bolile CARDIOVASCULARE sunt cauzate de Cholesterol. A hranit Iepuri cu Alimnete bogate in Cholesterol. Numai ca Iepurii, Animale VEGETARIENE prin excelentza NU pot asimila cholesteroluu' DAT de Dr. Anitchikov ... :) O Narrod_NESS prinde rapid. Apoi, pe lanag Narrod_s vine repede Zmecker_s Profitori. Cashtiga TOTZI ... Medicii Zmecker_s Pharma ... :)

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod