Legume de primăvară: proprietăți și beneficii

Primăvara organsimul uman trebuie să se adapteze la toate schimbările care au loc în natură și în mediul înconjurător. Alimentația corespunzătoare din această perioadă, bazată în principal pe legume de primăvară, poate reprezenta unul dintre elementele care contribuie la adaptarea rapidă a organismului.
Legumele de primavara precum ridichile, ceapa verde, spanacul, salata verde, urzicile si loboda constituie o sursa importanta de energie pentru organism, datorita numarului mare de vitamine, fibre si minerale care au rolul de a intari sistemul imunitar.

Nu trebuie omis nici faptul ca legumele si zarzavaturile proaspete au un efect energizant si detoxifiant asupra organismului, care este destul de slabit in aceasta perioada, mai ales din cauza anotimpului rece si a hranei sarace in vitamine asociate iernii.

Descopera care sunt cele mai sanatoase legume de primavara si asigura-ti doza necesara de energie pentru a trece mai usor peste acest sezon de tranzitie.


Ridichile lupta impotriva asteniei


Ridichile sunt unele dintre cele mai sanatoase si cele mai gustoase legume de primavara. Acestea contin vitamina C, vitamina B6, potasiu, magneziu, cupru, zinc, fier si calciu, fiind ideale daca te confrunti cu astenia de primavara. In plus, ridichile se remarca prin continutul ridicat de antioxidanti, fiind un bun detoxifiant si intaritor al imunitatii. Au o valoare nutrivitva modesta, 100 de grame de ridichi avand doar 20 de calorii si 1,6 grame fibre, motiv pentru care pot fi introduse cu succes in regimurile de slabire.

Ceapa verde - sursa de antioxidanti


Ceapa verde este una dintre cele mai populare legume de primavara.
Aceasta are proprietati purificatoare, stimuland procesele de regenerare ale organismului. Ceapa verde contine vitamina C, potasiu, calciu, alicina, cuercitina (un antioxidant puternic) si fibre alimentare. O cura cu ceapa verde, efectuata pe perioada primaverii, poate avea un efect diuretic si antialergic, regland activitatea endocrina a organismului. Citeste continuarea pe Divahair.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod