Laptele vegetal: Ce nutrienţi are şi cum trebuie să-l alegi

De migdale, soia, cânepă, cocos, susan, nucă, ovăz, orez, caju ... Ai atât de multe sortimente încât nu ştii ce să alegi? Descoperă ce conţine fiecare!
Laptele vegetal este o alternativă bună pentru laptele de vacă, în special dacă ţii post sau nu vrei să consumi multe lactate din cauza unor probleme digestive. Pe lângă laptele de soia cu care suntem cât de cât obişnuiţi mai există o varietate de lapte vegetal, care în funcţie de ingredientul de bază are un anumit profil nutriţional.


Cum să-l alegi?


Un lucru la care trebuie să fii atentă este eticheta produsului pe care îl cumperi, deoarece există multe sortimente de lapte vegetal care au un conţinut mar de zahăr sau aditivi. Citeşte întotdeauna eticheta şi alege produsul care conţien un ingredient de bază, cum ar fi soia, şi apă şi sare.


De asemenea, poţi să-l prepari acasă dacă ai un blender la îndemână. Foloseşte migdale, seminţe de cânepă, seminţe de susan, nuci caju, nuci româneşti pe care după ce le-ai lăsat câteva ore la hidratat le mixezi cu o cantitate triplă de apă, puţină sare de mare şi opţional miere de albine sau 2-3 curmale.


Ce conţine laptele de migdale?


Laptele de migdale este bogat în calciu şi vitamina E. De asemenea, reprezintă o soluţie bună atunci când vrei să slăbeşti, deoarece o cană cu lapte de migdale conţine 30 de calorii şi 2,5 grame de grăsimi.
Potrivit specialiştilor, acest sortiment de lapte este mai sărac în proteine, având doar un gram la o cană cu lapte.

Cum să-l prepari acasă: pune o cană cu migdale la hidratat peste noapte în apă. Dimineaţa se scurge apa, se pun migdalele în blender cu o cantitate triplă de apă, puţină sare şi 2 curmale, amestecând bine până obţii o băutură albă şi cremoasă. Se strecoară cu ajutorul unui tifon dublu şi se ţine la frigider câteva zile.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dica pe 10 Mar 2015, 19:24
    anunt

    e migdale, soia, cânepă, cocos, susan, nucă, ovăz, orez, caju ... Ai atât de multe sortimente încât nu ştii ce să alegi? Descoperă ce conţine fiecare! Laptele vegetal este o alternativă bună pentru laptele de vacă, în special dacă ţii post sau nu vrei să consumi multe lactate din cauza unor probleme digestive. Pe lângă laptele de soia cu care suntem cât de cât obişnuiţi mai există o varietate de lapte vegetal, care în funcţie de ingredientul de bază are un anumit profil nutriţional. Cum să-l alegi? Un lucru la care trebuie să fii atentă este eticheta produsului pe care îl cumperi, deoarece există multe sortimente de lapte vegetal care au un conţinut mar de zahăr sau aditivi. Citeşte întotdeauna eticheta şi alege produsul care conţien un ingredient de bază, cum ar fi soia, şi apă şi sare. De asemenea, poţi să-l prepari acasă dacă ai un blender la îndemână. Foloseşte migdale, seminţe de cânepă, seminţe de susan, nuci caju, nuci româneşti pe care după ce le-ai lăsat câteva ore la hidratat le mixezi cu o cantitate triplă de apă, puţină sare de mare şi opţional miere de albine sau 2-3 curmale. Ce conţine laptele de migdale? Laptele de migdale este bogat în calciu şi vitamina E. De asemenea, reprezintă o soluţie bună atunci când vrei să slăbeşti, deoarece o cană cu lapte de migdale conţine 30 de calorii şi 2,5 grame de grăsimi. Potrivit specialiştilor, acest sortiment de lapte este mai sărac în proteine, având doar un gram la o cană cu lapte. Cum să-l prepari acasă: pune o cană cu migdale la hidratat peste noapte în apă. Dimineaţa se scurge apa, se pun migdalele în blender cu o cantitate triplă de apă, puţină sare şi 2 curmale, amestecând bine până obţii o băutură albă şi cremoasă. Se strecoară cu ajutorul unui tifon dublu şi se ţine la frigider câteva zile.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod