Lactoza sub acoperire: 11 produse care nu-ți dau de bănuit

Dacă meniul tău zilnic nu trebuie să includă lactoză să știi că nu este atât de simplu să o eviți. Lactoza este folosită într-o gamă variată de alimente pentru a evidenția aromele sau a crea o textură cremoasă. Află când trebuie să fii prudent.
În cazul în care lactoza este principalul ingredient pe care trebuie să-l ocolești să știi că nu va trebui să eviți doar laptele, brânza proaspătă, cașcavalul sau iaurtul. Există multe alte preparate care conțin acest compus pentru a crea un gust atractiv și o textură plăcută.

 
Iată în ce produse se poate ascunde lactoza:

 
1. Tabletele de ciocolată și ciocolata caldă

Probabil știai deja că trebuie să eviți tabletele de ciocolată cu lapte, dar nu sunt singurele care conțin lactoză. Chiar și ciocolata neagră poate conține acest ingredient, iar majoritatea variantelor de ciocolată caldă îl vor include pentru a crea o băutură atractivă. Verifică eticheta de fiecare dată pentru a evita manifestările neplăcute.

 
2. Pâinea și biscuiții

Unii producători adaugă lactoză la pâine sau la biscuiți în loc de îndulcitor. Citește mereu etichetele pentru a evita efectele negative asupra digestiei.
Este util și să iei pâine sau biscuiți de la raionul de produse vegane pentru a evita complet lactoza, mai ales dacă nu ești sigur ce înseamnă un anumit ingredient.

 
3. Produsele de patiserie și glazura

Majoritatea dulciurilor din comerț, de la prăjiturele, brioșe, negrese, gogoși până la torturi sau plăcinte conțin lactoză. Foarte multe dintre ele sunt preparate folosind unt, iaurt sau lapte. Fii foarte atent dacă mergi la o petrecere și ți se oferă ceva dulce. În cazul petrecerilor pentru copii ar fi bine să iei de acasă niște dulciuri fără lactoză pentru cel mic.

 
4. Hot dogii și cârnații din comerț

Pare ciudat, dar să știi că de multe ori vei regăsi lactoza pe lista de ingrediente a hot dogilor. Uneori și șunca presată o conține.
Poți selecta produse Kosher pentru a fi sigur că nu au deloc lactoză. În cazul produselor din carne afumată preparate după metode tradiționale riscul contaminării cu lactoză este foarte redus.

 
5. Margarina

De ce se întâmplă acest lucru? Chiar dacă este promovată adesea drept alternativă la unt, foarte multe tipuri de margarină conțin lactoză pentru a avea un gust asemănător.

 
6. Piureul instant de cartofi

Vroiai să prepari o garnitură rapidă și simplă? Ar fi bine să te gândești de două ori înainte de a opta pentru piureul instant de cartofi pentru că va conține foarte des unt sub formă de pudră sau lapte praf pentru a crea un gust deosebit.

 
7. Dressingurile pentru salate

Cu cât un dressing este mai cremos, cu atât cresc și șansele să conțină lactoză. În special cele care nu au zahăr vor folosi lactoza pentru a da un gust plăcut salatei.

 
8. Chips-urile cu diferite arome

Chips-urile simple din cartofi sau din porumb nu vor conține lactoză, dar cele cu arome speciale vor include acest ingredient pentru a armoniza celelalte componente.

 
9. Medicamentele și vitaminele

Lactoza reprezintă baza pentru aproximativ 20% dintre medicamentele de la farmacie, iar 6% dintre vitamine și suplimente vor conține acest ingredient. Citește lista de ingrediente cu multă atenție sau cere-i farmacistului să-ți specifice variante care nu conțin lactoză.

 
10. Tonul la conservă

Iată unul dintre cele mai suprinzătoare produse cu lactoză. Multe mărci de ton la conservă conțin cazeină și lactoză.
Citește mereu etichetele pentru a te asigura că poți consuma numai alimente compatibile cu meniul pe care l-ai ales.

 
11. Guma de mestecat

Chiar și în guma de mestecat poți regăsi acest ingredient problematic și nu trebuie să presupui automat că este sigur să o consumi.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod