La frigider sau la temperatura camerei? Noi reguli de păstrare a alimentelor

La prima vedere poți crede că ar fi bine să ții totul în frigider, mai ales în timpul verii, dar unele alimente își mențin proprietățile mai bine la temperatura camerei. Descoperă care este alegerea potrivită în funcție de tipul preparatului.
Mediul rece din frigider poate părea garanția prospețimii alimentelor, dar nu toate preparatele trebuie ținute la rece pentru a avea un gust bun.

 
Iată cum să păstrezi diferite alimente pentru a evita deteriorarea lor sau problemele digestive:

 
1. Avocado: la temperatura camerei

Este foarte greu să cumperi un avocado deja copt, așa că în majoritatea cazurilor este recomandat să păstrezi acest fruct la temperatura camerei până când ești sigur că s-a copt, După aceea îl poți muta la rece, având grijă să-l scoți din frigider cu 5 minute înainte de a-l consuma. Păstrează sâmburele în jumătatea de avocado pe care nu o utilizezi pentru a încetini degradarea fructului.

 
2.  Nucile: la frigider

Poate acest sfat te va surprinde, dar gustarea ta crocantă nu trebuie ținută în bucătărie sau în cămară. Uleiurile din componența nucilor pot râncezi rapid dacă este aer cald în jurul lor, așa că frigiderul este mult mai potrivit pentru a le păstra.
De asemenea, le poți congela pentru că au un conținut de apă foarte redus și le poți folosi până la un an după aceea.

 
3. Pepenele verde netăiat: la temperatura camerei

Nu mai ocupa un raft întreg din frigider cu pepenele verde pe care nu l-ai tăiat încă. Este bine să-l ții la temperatura camerei până când îl începi. După ce l-ai feliat înfășoară fiecare porție în folie alimentară și mută pepenele la frigider.

 
4. Pachetele de salam sau șuncă presată: la frigider

Este esențial să păstrezi orice preparat de acest tip la rece, chiar dacă intenționezi să îl servești ca aperitiv. Singura excepție posibilă este salamul întreg, pe care trebuie să-l pui la rece de îndată ce ai tăiat primele felii din el.
Nu ignora această instrucțiune pentru că vei favoriza răspândirea bacteriilor care provoacă toxiinfecțiile alimentare.

 
5. Siropul natural de arțar: la frigider

Varianta naturală a acestui sirop nu conține deloc conservanți și poate acumula particule de mucegai dacă nu ții sticla la rece după ce ai deschis-o. Dacă ai ales o variantă procesată de sirop de arțar este în regulă să ții sticla în cămară. De asemenea, dacă nu te entuziasmează prea tare să pui sirop de arțar rece peste clătite este indicat să așezi clătitele pe o farfurie, să continui cu o lingură de sirop, apoi să dai totul la microunde timp de 30 de secunde.

 
6. Bananele coapte: la frigider

Bananele galbene, foarte coapte, se vor menține proaspete încă o săptămână dacă le pui la rece, dar așteaptă până când au o culoare uniformă, eventual și câteva pete. Dacă pui bananele parțial verzi la rece vei stopa procesul de coacere și nu vei putea savura gustul deosebit al fructelor coapte.

 
7. Prăjiturile: la temperatura camerei

Aerul rece va usca rapid prăjiturile, indiferent cât de bine le împachetezi pentru a preveni întărirea. În afara cazului în care glazura are tendința să se topească este mai bine să ții prăjiturile în bucătărie.

 
8. Uleiul de cocos: la frigider

Toate uleiurile pot râncezi, mai ales cele pe care le folosești mai rar la gătit cum este uleiul de cocos. Va fi solid atât în cămară, cât și în frigider, așa că nu este nevoie decât să iei cantitatea potrivită și să o încălzești puțin la microunde.

 
9. Usturoiul: la temperatura camerei

Cățeii de usturoi vor rezista până la 3-4 luni în bucătărie, așa că nu trebuie să-ți faci griji că se vor strica. În cazul în care știi sigur că nu-i vei folosi o perioadă mai îndelungată poți pune cățeii de usturoi necurățați în congelator.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod