Jamie Oliver şi-a schimbat dieta şi găteşte sănătos în noua sa carte „Super Food în fiecare zi“

Şi-a schimbat dieta şi stilul de viaţă, iar rezultatele a vrut să le împărtăşească cu noi ca să ne încurajeze să facem acelaşi lucru. După ce a constatat pe propria piele beneficiile pe care le aduce un stil de viaţă sănătos, Jamie Oliver a adunat în cartea sa "Super Food în fiecare zi" o mulţime de reţete perfect echilibrate din punct de vedere nutriţional.

Cu ajutorul acestor reţete şi cu sfaturi de la experți de top din nutriție, Jamie Oliver a văzut îmbunătățiri dramatice în sănătatea și starea sa de bine.

“Dorința mea este ca, prin intermediul unor feluri incredibile de mâncare, această carte să te inspire și să te încurajeze să trăiești cea mai sănătoasă, fericită și productivă viață pe care o poți trăi. Mâncarea este făcută să fie savurată, împărțită și sărbătorită, iar mâncarea sănătoasă și hrănitoare trebuie să fie colorată, delicioasă și distractivă. Această carte este plină de rețete extraordinare, perfect echilibrate, care te vor umple, îți vor gâdila papilele gustative și, cel mai important, pentru că eu am făcut toată treaba grea pentru tine în ceea ce privește partea nutrițională, fiecare alegere este o alegere sănătoasă.”, a declarat Jamie Oliver.

Noua lui carte conține rețete pentru 30 de mic-dejunuri, 30 de prânzuri și 30 de cine, dar și idei originale și proaspete pentru gustări și băuturi sănătoase.

Rețetele sunt simple, gustoase, nutritive și foarte accesibile.

Jamie Oliver

Şi ca să te lămureşti că noile reţete ale lui Jamie Oliver sunt perfect echilibrate şi sănătoase pentru întreaga familie, iată un preparat pe care-l recomandă şi pe care-l regăseşti şi în cartea sa "Super Food în fiecare zi".

Ton bine rumenit, cuşcuş sicilian şi verdeţuri


Îmi place să mănânc, din când în când, ton proaspăt, despre care știu exact de unde provine – este ușor de preparat și conţine mult seleniu, care ne menţine părul și unghiile puternice, sănătoase. Reţeta propusă de Jamie Oliver necesită un timp de preparare de 15 minute plus înmuierea.

2 PORTII

  • 4 roșii coapte, de culori diferite
  • 1½ 2 ardei iuţi roșii proaspeţi
  • 2 crenguţe de busuioc proaspăt
  • 2 lămâi
  • 150 g cușcuș integral
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 x 225 g bucată de ton
  • 1 nucșoară întreagă, pentru ras
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • ulei de măsline
  • 1 linguriţă de capere mici
  • 4 cepe verzi
  • 1 legătură de sparanghel (300 g)
  • 1 mână mare de frunze de sfeclă mangold
  • 30 g feta.


Pentru început, o metodă excelentă de a obţine un cușcuș gustos: îl vom prepara cu lichid rece, în loc de a-l încălzi.

Tăiaţi roșiile în sferturi și scoateţi seminţele dintr-un ardei iute; puneţi aceste legume într-un robot de bucătărie, împreună cu frunzele de busuioc, coaja și zeama de la 1 lămâie, un vârf de sare și piper negru, plus 150 ml apă rece. Procesaţi până la omogenizare, turnaţi amestecul într un castron, adăugaţi și cușcușul, apoi acoperiţi și lăsaţi deoparte 1 oră.
 
Când cușcușul a absorbit toate aromele, gustaţi și asezonaţi după cum vă place. Curăţaţi usturoiul și tăiaţi-l fin, cu ardeiul iute rămas. Condimentaţi tonul cu piper și puţină nucșoară rasă, după care tapetaţi-l cu oregano și 1 linguriţă de ulei. Rumeniţi-l într o tigaie neaderentă, la foc iute, 1–2 minute pe fiecare parte, adăugând ardeiul iute, usturoiul și caperele când îl întoarceţi și mișcându-l în tigaie, astfel încât să se prăjească temeinic.


Transferaţi conţinutul tigăii pe un tocător; așezaţi din nou tigaia pe aragaz, micșorând focul. Îndepărtaţi cozile cepelor verzi și pe ale sparanghelului, apoi despicaţi tulpinile pe lungime, tăiaţi în jumătăţi frunzele de sfeclă mangold și puneţi totul în tigaia care s a înfierbântat, împreună cu o cantitate bună de apă. Acoperiţi cu un capac și lăsaţi să fiarbă în aburi 4 minute sau până când verdeţurile s-au înmuiat. Înfoiaţi cușcușul, presăraţi deasupra feta mărunţită, răsfiraţi legumele care au însoţit peștele, tăiaţi tonul în fâșii și serviţi cu felii de lămâie, care să fie stoarse peste preparat.

Informaţiile nutriţionale ale reţetei
Calorii: 543 kcal
Grăsimi: 13 grame
Grăsimi saturate: 4,5 grame
Proteine: 45,2 grame
Carbohidraţi: 64,7 grame
Zahăr: 10,4 grame
Fibre: 10,3 grame.

Credit foto: Jamie Oliver Enterprises Limited, 2015

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod