Influente culturale pentru o dieta sanatoasa


Potrivit medicului nutritionist Naomi Moriyama, autoarea cartii "Japanese Women Don't Get Old or Fat: Secrets of My Mother's Tokyo Kitchen", japonezii pun foarte mult accentul pe estetica alimentelor. "Magia stilului japonez este dat de faptul ca se aleg alimente delicioase, sarace in calorii si prezentate cat mai estetic cu putinta, in vase de mici dimensiuni", declara Moriyama. Acest mod de a manca te incurajeaza sa "savurezi cu privirea", sa mananci incet si sa te bucuri de fiecare inghititura.
In acest fel mananci mai putin pentru ca ii oferi creierului tau timpul necesar de a realiza ca esti satula.

Dincolo de obiceiurile de servire, alimentele in sine sunt de fapt comorile japonezilor. Orezul, legumele si pestele se afla la baza bucatariei lor traditionale. Orezul este servit cu aproape orice fel de mancare, consistenta sa saraca in grasimi si bogata in carbohidrati ofera satietate, ceea ce lasa mai putin loc in stomac pentru alimente grase si bogate in calorii.

Pestele, in special cel gras, precum somonul, tonul proaspat, macroul, sardinele si heringul, prezinta o sursa incontestabila de acizi grasi omega 3.
Desi japonezii reprezinta numai 2% din populatia Globului, consumul lor de peste se ridica pana la 10% din cantitatea totala de peste de la nivel mondial, potrivit webmd.com.

Dieta mediteraneana, victima la ea acasa


Stilul de viata mediteranean, bazat pe consumul de fructe, legume, cereale, ulei de masline, lactate, sarac in produse de origine animala, este celebru in intreaga lume. Un astfel de stil de viata a fost adoptat de milioane de oameni, dar potrivit unui studiu al Organizatiei Natiunilor Unite, pierde teren chiar in zona in care a luat nastere.
Din cauza cresterii nivelului de trai, locuitorii tarilor mediteraneene renunta la stilul traditional si sanatos de a manca si se indreapta spre alimentele moderne, dar nocive.

Principiile stilului mediteranean includ consumul ridicat de grasimi monosaturate, cereale, fructe, legume si peste, consum moderat de vin si slab in produse de origine animala. De asemenea, uleiul de masline ca principala sursa de grasimi, precum si alimentele cat mai putin procesate sunt doua caracteristici extrem de importante.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • secretul chinezesc de slabit pe 14 Aug 2009, 06:12
    fara diete sau efort fizic obositor slabiti 5-10 kilograme pe luna

    Vrei sa slabesti 100% natural fara efect advers de yoyo ?Nimic mai simplu- Acum este posibil -Descopera secretul chinezesc de slabit : Superslim -cu numai o capsula pe zi dimineata ,dupa micul dejun fara diete sau efort fizic obositor slabiti 5-10 kilograme pe luna !!! Detalii pe : e-mail : super_slimm100@yahoo.com tel :0771.208.512 www.superslimnew.webs.com

    0
    0

  • anda pe 5 Iun 2009, 22:29
    intra

    http://traieste-sanatos.wgz.ro/

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod