Increde-te in corpul tau

Corpul tau este un mecanism bine reglat, capabil sa reactioneze rapid lasemnale de alarma. Daca recunosti cu usurinta aceste semne, vei puteasa actionezi la timp, inainte ca boala sa se agraveze.

Pielea
Stresul, alimentatia necorespunzatoare si bolile au o influenta directaasupra tegumentelor. Dermatologii sustin ca pielea constituie pentru ficatun "depozit" pentru toxinele din corp - astfel explicandu-se aparitiauneori pe piele a cosurilor si ulceratiilor. Cercetarile arata ca acestfenomen s-ar putea afla la originea eczemelor si a psoriazisului. Pe dealta parte, o piele foarte uscata ar putea fi un indiciu al faptului caglanda tiroida functioneaza necorespunzator.
Pielea are nevoie de vitamina C (existenta in fructe si legume), de circadoi litri de apa pe zi si de o serie de acizi grasi. Un tegument palidpoate indica o stare accentuata de anemie a organismului. Daca pielea arenuante de galben sau este vinetie, poate fi vorba de probleme la nivelulaparatului circulator. In astfel de cazuri, este bine sa mergi la medic.

Parul
Un par lipsit de stralucire semnifica aproape intotdeauna lipsa devitalitate, deci, o stare proasta de sanatate. Mananca fructe si legume sifa exercitii fizice care sa-ti redea tonusul obisnuit.
Parul cu varfuridespicate poate avea drept cauza uscarea excesiva cu foehnul, uneori,lipsa vitaminelor si a substantelor minerale necesare sau chiar o glandatiroida hiperactiva. Matreata poate avea drept cauza lipsa vitaminelorB6 si C, a zincului sau a acizilor grasi, elemente prezente in alimenteprecum uleiul de peste.
Caderea parului poate avea drept cauze: stresul, proasta alimentatie,diverse infectii, functionarea necorespunzatoare a tiroidei sausarcina. Remedii naturiste la indemana: masarea pielii capului cu uleiin care s-au macerat coji de lamaie sau crengute de rozmarin; un catelde usturoi taiat fin sau un galbenus proaspat.

Ochii
Un inel alb in jurul irisului si mici noduli galbeni pe pielea fetei,in jurul ochilor, semnaleaza un nivel ridicat de colesterol. Consuma maiputine paste fainoase, biscuiti si produse ce contin grasimi animale. Uniris marcat cu negru arata ca toxinele nu sunt suficient de bine eliminatede corpul tau. Incearca o dieta speciala, la care adauga exercitii fizicesi mai multe ore de somn. Ochii incercanati sau care clipesc des denota ostare de oboseala accentuata, dar si o alergie la produsele de cosmeticape care le folosesti. Relaxeaza-ti ochii cu felii de castravete sau cuplicuri de ceai rece, aplicate peste pleoapele inchise.
Mergi la doctor daca ochii incep sa se umfle si ai cearcane - acestlucru poate indica o afectiune a tiroidei sau rinichilor; la fel,prezenta cearcanelor persistente constituie un avertisment privind glandatiroida.
Urcioarele semnaleaza ca organismul este slabit sau ca nivelulde zahar din sange este foarte scazut.

Gura
Cavitatea bucala reactioneaza intotdeauna rapid la schimbarea conditiilormeteorologice. Cand sunt sanatoase, mucoasa bucala si limba au un coloritroz si un miros proaspat. Ulceratiile la nivelul mucoasei bucale indicastres si/sau lipsa vitaminei B si a fierului, la fel ca si buzele crapatesau limba striata si iritata. O limba uscata si incarcata indica o starede deshidratare accentuata a organismului. Consulta medicul de familiedaca observi iritatii rosietice la nivelul buzelor - acestea apar adeseain urma unui tratament cu antibiotice, uneori insotind diabetul zaharatsau graviditatea.
Respiratia neplacuta este cel mai adesea rezultatul unei infectiila nivelul gingiilor. Curata-ti dintii cat mai des si foloseste curegularitate ata de dinti, pentru a elimina toate resturile de mancaredin spatiile interdentare. Cand respiratia are un miros acru, acestapoate fi un simptom al diabetului zaharat.

Gatul
Durerile de gat care insotesc o raceala pot fi combatute cu vitamina C sicu o gargara cu apa in care ai dizolvat sare sau aspirina. O inflamatie inzona marului lui Adam este determinata de dereglari hormonale temporare,prezente in timpul pubertatii sau al sarcinii.

Aparatul digestiv
Stresul sau un regim alimentar impropriu iti pot crea probleme.
Solutia:consuma alimente cu un continut scazut de grasimi, dar bogate in fibre,cum ar fi legumele. Diareea persistenta sau constipatia dificil deremediat sunt indicii pentru iritatiile stomacale, maladia lui Crohn saucancerul de colon. Arsurile care nu inceteaza decat o data cu consumulde alimente pot semnala si ele un ulcer in diverse faze de dezvoltare.

Inima
Palpitatiile cardiace (batai rapide si puternice ale inimii) constituierareori un motiv de alarma. Ele sunt un efect firesc al excesului deadrenalina provocat de efortul fizic si/sau emotiile puternice, dar side consumul excesiv de alcool, cafea sau tutun. Palpitatiile insotite destari de lesin sau insuficienta respiratorie, des repetate, pot semnalaprobleme cardiace. Senzatiile de arsura in zona pieptului sunt provocatede consumul excesiv de alimente condimentate si/sau alcool. O durerede piept persistenta, mai ales daca radiaza in bratul stang sau maxilareste un avertisment serios pentru a apela imediat la medic.

Unghiile
Petele albe de pe unghii indica o lipsa de zinc, iar unghiile fragile- lipsa de calciu si proteine. Culoarea pala a unghiilor se poatedatora anemiei, proastei circulatii periferice sau unei afectiuni aficatului. Unghiile subtiri care se rup repede si au un aspect neplacutpot fi un simptom al psoriazisului.

Descifreaza limbajul propriului tau organism
Trebuie sa consulti un medic atunci cand...
Ai slabit trei kilograme sau mai mult, fara o cauza vizibila;
Observi o schimbare, fie si aparent neinsemnata, la forma si/sauconsistenta sanilor;
Te simti foarte obosita, fara un motiv aparent;
Observi o schimbare de culoare, marime, forma la o alunita sau la unpor al pielii, insotita sau nu de dureri si/sau sangerari;
Scuipi ori vomiti sange sau observi urme de sange atunci cand folosestitoaleta;
Ai dureri persistente de stomac;
Esti des afectata de indigestii sau colici acide;
Ai o voce ragusita mai mult de trei saptamani;
Continua sa-ti fie sete chiar si dupa ce ai baut indeajuns de multelichide.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod