In mai, platforma Electrolux The Secret Ingredient iti propune sa descoperi sparanghelul

Ingredientul lunii mai de pe platforma The Secret Ingredient este sparanghelul. Acesta a fost consumat inca din cele mai vechi vremuri si exista dovezi care atesta ca romanii si grecii mancau sparanghel atat in timpul sezonului, cat si in timpul iernii. Acesta este cultivat in special pentru lastarii sai, care au un gust unic si placut.
Pe platforma The Secret Ingredient, Electrolux propune in fiecare luna un ingredient secret, insotit de trucuri profesionale pentru a-l integra usor si simplu in retetele realizate chiar in bucataria proprie. Astfel, Electrolux aduce excelenta in bucatarie nu doar prin tehnologie de top, ci si prin informatiile si sugestiile care dezvolta creativitatea culinara. Pe platforma pot fi gasite informatii despre istoria, valorile nutritive, retete si idei de folosire a ingredientului secret al lunii in meniul de zi cu zi.
Toate aceste sfaturi si secrete culinare sunt oferite de Electrolux in parteneriat cu Chefi profesionisti.

Sparanghelul – istorie si alte informatii

Sparanghelul a inceput sa fie cultivat in anii 3000 i.Hr., in estul Mediteranei. Metoda de preparare a sparanghelului se regaseste in cea mai veche carte de bucate, De re coquinaria, scrisa de gastronomul Marcus Gavius Apicius. De asemenea, imparatul Augustus Octavian Cezar este cunoscut pentru inventarea expresiei „velocius quam asparagi conquantur” (mai repede decat fierberea sparanghelului), asociata actiunilor de scurta durata, initiate brusc, rapid.

In prezent, sparanghelul creste in soluri nisipoase, in Europa, Africa, Asia si America de Nord si de Sud.
In Europa, sezonul de recoltare dureaza din aprilie pana la finalul lunii iunie.

Sparanghelul – beneficii si preparare


Avand efect anti-imbatranire, anti-inflamator si chiar afrodisiac, sparanghelul este cu adevarat un aliment deosebit care poate fi integrat intr-o multitudine de retete. Provenind din familia Liliaceae (alaturi de ceapa, praz si usturoi), sparanghelul are un numar scazut de calorii si nu contine grasimi. De asemenea, acesta contine numerosi nutrienti, fiind o sursa importanta de vitamina C, K acid folic, potasiu si mangan.

Acesta poate fi gasit in trei culori, respectiv verde, violet si alb, cel verde fiind sortimentul cel mai des intalnit in supermarketuri, iar cel alb fiind considerat o delicatesa.
Secretul prepararii perfecte a sparanghelului este gatirea cu abur sau prajirea usoara, nu fierberea. Astfel, sparanghelul va avea o textura mai ferma si isi va pastra si nutrientii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod