Hummus în 4 variante. Dacă te-ai săturat de cel clasic, încearcă aceste combinații!

Pasta de năut este hrănitoare, sățioasă și este perfectă pentru zilele în care ții post. Încearcă să faci un humus în 4 variante dacă te-ai săturat de cel obișnuit!

Năutul este o sursă importantă de proteine, iar pasta de susan care se adaugă la humus este foarte bogată în calciu şi grăsimi sănătoase. Astfel că, atunci când foloseşti humusul pe o felie de pâine integrală prăjită obţii un mic dejun complet care conţine carbohidraţi, proteine şi grăsimi sănătoase. 

Pe lângă conţinutul bogat în proteine, năutul mai are fibre, vitaminele B6 şi B9, acid folic, mangan, fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru şi zinc.
Prin urmare, ai toate motivele să consumi humusul și să combini diverse ingrediente ca să obții un mic dejun diferit în fiecare dimineață. 

Cea mai bună soluție ar fi să faci acasă humusul, deoarece sortimentele pe care le găsești în comerț nu vor fi niciodată la fel de gustoase. Ai nevoie de un robot de bucătărie în care se mixezi boabe de năut fierte (sau din conservă) împreună cu pastă de susan, sare, piper, zeamă de lămâie, usturoi și puțină apă. Astfel, conţinutul său caloric va fi mai mic şi îl poţi face după gusturile tale, adăugându-i şi condimentele preferate (boia afumată, chimen, curry) sau legume precum sfecla roşie/dovleac/spanac.
 

Cum să faci acasă hummus în 4 variante:

 
1 din 5

Humus cu sfeclă roșie coaptă

Sfecla roșie se curăță de coajă, se taie felii, se stropește cu ulei, oțet, sare, piper și se lasă la cuptor aproximativ o oră până când se rumenește. După ce s-a răcit o poți mixa împreună cu boabele de năut și celelalte ingrediente necesare pentru un humus clasic. Vei obține o pastă de o culoare vibrantă și extrem de aromată la gust. 

MAI MULT DESPRE: nutritie, humus
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod