Gustări recomandate de nutriționiști - Ce să mănânci între mese

Vrei să te menții în formă fără să trebuiască să te limitezi doar la mesele principale? Descoperă câteva gustări recomandate de nutriționiști, care nu adaugă centimetri în plus!
Dacă vrei să slăbești nu trebuie să te înfometezi. Un plan de alimentație inteligent îți permite să iei și gustări între mese, fără să-ți periclitezi eforturile. De asemenea, dacă iei o gustare consistentă vei reduce șansele de a ceda în fața deliciilor hipercalorice. Astfel eviți durerile de cap sau amețeala cauzate de foame și te bucuri de un gust deosebit, chiar dacă nu mănânci prăjituri sau gogoși.

 
Iată câteva gustări recomandate de nutriționiști pentru remodelarea siluetei:

 
1. Humus (pastă de năut)

Are 100 de calorii la 3 linguri și este combinația ideală de proteine și fibre pentru a ține sub control apetitul timp de câteva ore. Consumă-l cu felii de castravete, roșie sau morcov. Dacă vrei ceva crocant, poți alege 3 biscuiți din făină integrală și humus.

 
2. Ouă fierte

Pentru 78 de calorii la fiecare ou fiert, cu siguranță nu vei regreta alegerea ta. Ouăle fierte conțin vitamine și minerale care înfrumusețează părul și pielea, stimulând imunitatea.
Combină un ou fiert, tăiat felii, cu un măr și o linguriță de nuci mărunțite.

 
3. Edamame (soia verde)

Cu 180 de calorii la 200g edamame se integrează perfect în orice dietă și previne excesele alimentare. Este o gustare sățioasă, cu proteine, fibre și antioxidanți. Specialiștii îți recomandă să consumi edamame fiert la aburi, cu puțină sare de mare.

 
4. Brânză și fructe

Iată varianta care te va face să renunți definitiv la fursecuri sau prăjituri. 30g de brânză Cheddar sau brânză cu mucegai, consumate alături de 100g de boabe de struguri au aproximativ 190 de calorii și sunt o gustare consistentă, care furnizează organismului tău nutrienții necesari între mese. Poți înlocui strugurii cu felii de pară, măr, piersică, mango, pepene galben sau orice alt fruct de care ți-e poftă.
Proteinele și grăsimile din brânză te ajută să reziști efortului depus la serviciu sau în cadrul antrenamentelor, iar fibrele și carbohidrații din fructe îți dau un plus de energie până seara.
În acest fel eviți și fluctuațiile glicemiei, care pot compromite orice dietă. Somnolența de după-amiaza, stările de amețeală sau epuizare vor deveni doar amintiri vagi.

 
5. Felii de curcan cu unt de arahide

O combinație mai neobișnuită, dar cu un gust deosebit. Dintre variantele de gustări recomandate de nutriționiști, friptura de curcan va fi pe placul tău dacă de regulă alegi șunca presată. Consumul de carne procesată are efecte negative asupra organsimului, așa că mai bine înlocuiește-o cu friptura de curcan, tăiată felii subțiri. Adaugă o lingură de unt de arahide pe o felie, plus puțină varză roșie, și vei uita de bombele hipercalorice care îți pot periclita dieta.   

 
6. Smoothie pe bază de kefir

Are între 150 și 200 de calorii, dar gustul senzațional te va face să rămâi cu gândul la această gustare. Mixează 200g de kefir cu 100g de afine, o lingură de semințe de in și o lingură de unt de migdale și vei avea o băutură care topește centimetrii în plus în doar câteva minute.
Combinația de proteine, grăsimi sănătoase și fibre îți va da energie pentru tot restul zilei, iar acneea sau rozaceea se vor ameliora.

 
7. Nuci cu brânză și caise

Când vrei ceva crocant nu te gândi imediat la chips-uri sau crutoanele din salate! Nucile sunt mult mai gustoase și te ajută să ai silueta pe care ți-o dorești. Amestecă 2 linguri de nuci mărunțite cu o lingură de parmezan ras și 3 caise tăiate felii subțiri. Pentru numai 280 de calorii vei obține o gustare delicioasă, care te ajută să nu adaugi kilograme în plus.

 
8. Semințe de floarea soarelui, unt de arahide și o banană

Pentru după-amiezile în care nu mai ai energie și ți se pare că nu vei reuși să faci tot ce ți-ai propus, încearcă această gustare care alungă oboseala și te revigorează. Amestecă o banană făcută piure cu 2 linguri de unt de arahide și o lingură de semințe crude de floarea soarelui.
Mixul dulce-sărat îți readuce optimismul și în scurt timp vei fi gata de noi provocări.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod