Ghimbirul vindecă rănile, elimină inflamațiile și previne ridurile

Poate îl recunoști din amestecul pentru ceai sau din condimentele pentru turtă dulce sau feluri principale, dar ghimbirul nu dă numai o aromă senzațională preparatelor, ci te ajută să arăți mai bine în fiecare zi. Testează și tu efectele pozitive ale ghimbirului, iar oglinda îți va arăta progresul zilnic.
Folosită timp de mii de ani pentru gătit sau ca medicament tradițional, rădăcina de ghimbir oferă numeroase efecte utile pentru siluetă și frumusețe.

 
Iată care sunt efectele pozitive ale ghimbirului:

 
1. Reduce inflamațiile

Știi senzația de umflare permanentă sau roșeață, care persistă la nivelul încheieturilor și uneori îți afectează fața? Indiferent dacă apare din cauza dietei sau a fumatului precis te deranjează. „Inflamarea este modul de reacție al corpului când trebuie să se protejeze de un meniu inadecvat, mult alcool sau substanțele nocive din țigări și pot fi afectate zone diferite. Efectul antiinflamator și antiviral al ghimbirului reface rapid aspectul tenului și previne retenția de apă”, explică dr. Jennifer Van Horn, nutriționist.

 
2. Arde grăsimile

Da, ai citit bine. Ghimbirul impulsionează metabolismul și stimulează corpul să ardă mai multe calorii.
De asemenea, ține sub control pofta de mâncare și contribuie la eliminarea mai rapidă a țesutului adipos. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că persoanele care consumă cel puțin o băutură caldă pe bază de ghimbir în fiecare zi slăbesc mai ușor și consumă cu 20% mai puține calorii față de cele care ocolesc acest condiment.

 
3. Luptă eficient împotriva particulelor nocive din mediul înconjurător

Radicalii liberi sunt peste tot în jurul nostru, în aerul pe care îl respirăm, în mâncarea pe care o consumăm sau în băuturile pe care le alegem. Deși este normal ca în organism să se regăsească o cantitate redusă de radicali liberi, odată cu înaintarea în vârstă efectele nocive se pot accentua și vor favoriza afecțiunile cronice. „Ghimbirul are un conținut foarte ridicat de antioxidanți, fiind ideal pentru repararea țesuturilor și prevenirea efectelor negative ale radicalilor liberi la nivel intern și extern”, explică dr.
Van Horn.

 
4. Diminuează celulita

Nimănui nu-i place să vadă celulita în oglindă, dar majoritatea femeilor se confruntă cu acest inconvenient. În loc să cheltuiești foarte mult pe diferite creme speciale, mai bine dă o șansă ghimbirului să rezolve problema. „Acest condiment stimulează circulația sângelui și susține regenerarea la nivel celular, ceea ce combate celulita și revigorează aspectul pielii afectate. Poți bea ceai de ghimbir concentrat în fiecare zi sau poți prepara un amestec special pentru dressing din ½ ceașcă de ulei de măsline, 4 linguri de rădăcină de ghimbir rasă și sucul de la o jumătate de lămâie”, potrivit dr. Van Horn.

 
5. Vindecă tăieturile și accelerează vindecarea rănilor

Ghimbirul reduce rapid cicatricile și grăbește vindecarea rănilor, a zgârieturilor sau a tăieturilor. Previne infectarea și asigură regenerarea pielii.
Pentru a obține acest efect poți fie să consumi zilnic ceai de ghimbir, fie să aplici o bucată de rădăcină pe zona afectată.

 
6. Luptă împotriva acneei

Dacă ai probleme de mult timp cu leziunile acneice și ți se pare că ai tenul plin de semne este momentul să renunți la produsele cu efect astringent și să testezi puterea ghimbirului. „Este un ingredient cu efect antiseptic și antioxidant care elimină rapid bacteriile și radicalii liberi care cauzează coșurile. Stimulează crearea unui strat nou de celule la suprafața pielii, îmbunătățește circulația sângelui și reduce leziunile existente. Poți să adaugi rădăcina de ghimbir la piureuri, supe, ciorbe, aluaturi sau salate. De asemenea, poți bea zilnic 2-3 cești de ceai de ghimbir pentru a ameliora aspectul tenului”, potrivit dr.
Van Horn.

 
7. Previne ridurile

Ghimbirul este un ingredient important pentru a întârzia aparția semnelor trecerii timpului în medicina ayurvedică și chinezească. Antioxidanții din componența ghimbirului cresc producția de colagen, reduc efectele negative ale radicalilor liberi asupra pielii, elimină petele pigmentare și diminuează roșeața. Consumă smoothie-uri, supe și salate care conțin ghimbir și vei vedea cum ridurile și petele se estompează.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod