Ghimbirul - Ingredientul Secret al lunii martie de pe platforma Electrolux

Ingredientul lunii martie de pe platforma The Secret Ingredient este ghimbirul. Fiind unul dintre cele mai versatile condimente, ghimbirul poate da o savoare deosebita unei multitudini de retete, de la sosuri, supe, feluri principale, deserturi si chiar si bauturi.
Pe platforma The Secret Ingredient, Electrolux propune luna de luna un ingredient secret si trucuri profesionale pentru a-l integra usor si simplu in retetele realizate chiar in bucataria proprie. Astfel, Electrolux aduce excelenta in bucatarie nu doar prin electrocasnice de top, ci si prin informatiile si sugestiile creative. Pe platforma pot fi gasite informatii despre istoria, valorile nutritive, retete si idei de folosire a ingredientului secret al lunii in meniul de zi cu zi. Toate aceste sfaturi si secrete culinare sunt oferite de Electrolux in parteneriat cu Chefi profesionisti.

Ghimbirul – ingredientul lunii martie

Ghimbirul este unul dintre cele mai des folosite condimente, fiind integrat in aproape toate bucatariile lumii, in majoritatea tipurile de preparare a alimentelor.
Originar din Asia, acest condiment s-a raspandit rapid in toate directiile, in prezent fiind utilizat inclusiv in Africa, Europa si America.

Ghimbirul este o planta erbacee din regiunile tropicale, cu rizom foarte aromat si bogat in uleiuri eterice. Partea comestibila a plantei este rizomul, care are o forma neregulata si noduroasa, cu o lungime de pana la 5-6 centimetri.

Acesta este folosit in Asia de peste 4.400 de ani in gastronomie si de peste 2.000 de ani in medicina, pentru tratarea multor afectiuni precum raceala, raul de miscare, reumatismul, afectiuni ale plamanilor, ale stomacului, ale splinei si multe altele.

Ghimbirul in gastronomie

Ghimbirul poate fi adaugat in aproape toate tipurile de preparare a alimentelor, oferind mancarurilor o aroma aparte, usor intepatoare, si un gust dulce-acrisor si uneori amar.
De asemenea, acesta poate fi consumat crud, fiert sau adaugat in mancaruri preparate la tigaie sau la cuptor.

Astfel, daca in unele colturi ale lumii el este consumat sub forma de ceai, in alte parti este foarte apreciat in cadrul deserturilor, precum este turta dulce cu ghimbir. Datorita aromei speciale, ghimbirul este de asemenea folosit pentru marinarea carnii, pentru condimentarea mancarurilor de legume sau este pus la murat si servit alaturi de sushi.

Printre chefii care apreciaza versatilitatea ghimbirului se numara Colin McGurran, Chef Winteringham Fields North Lincolnshire si Chef Partener Electrolux, care mentioneaza ca acest ingredient poate fi integrat atat in micul dejun, cat si in preparatele pentru pranz si cina.
Conform Chef-ului McGurran, aroma foarte puternica a ghimbirului accentueaza alte gusturi precum cel acru al lamaii sau cel picant al chili-ului.

Pentru a descoperi idei, retete si ingrediente care iti vor deschide un nou orizont al gustului, urmareste lunar Ingredientul Secret de la Electrolux.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod