Frumuseţea ta: 6 alimente care fac ravagii tenului tău. Ce să eviţi

Unele alimente acţionează din interior în defavoarea tenului tău. Ca să ai un ten hidratat, curat şi sănătos trebuie să ştii ce-ţi face rău şi să nu exagerezi cu acele alimente.
1. Sarea

Mare atenţie la câtă sare consumi, deoarece dacă exagerezi vei avea probleme cu cearcănele şi pungile sub ochi. O cantitate prea mare de sare determină retenţia apei în corp, lucru care favorizează umflarea diverselor zone. Iar, cum pielea din jurul ochilor este foarte subţire, aici vei observa prima dată acest efect neplăcut.

Trebuie să ştii că problema se agravează la vârsta mijlocie, când retenţia de apă va face foarte vizibile pungile sub ochi.


2. Zahărul rafinat

O dietă bogată în zahăr rafinat afectează cel mai grav tenul, deoarece slăbeşte structura pielii, distrugându-i colagenul.
Acest lucru favorizează apariţia liniilor fine şi a ridurilor. Prin urmare, nu ciocolata în sine este un produs care-ţi dăunează tenului, ci cantitatea de zahăr care se regăseşte în ea. Dacă pofteşti la ciocolată şi ai probleme cu tenul, cea mai bună soluţie ar fi să optezi pentru 2-3 pătrăţele de ciocolată cu un conţinut ridicat de cacao (peste 70%), deoarece va avea mai puţin zahăr.


3. Crustaceele

Creveţii, crabul şi homarul sunt câteva dintre alimentele pe care dacă le consumi în cantităţi ridicate pot agrava problemele pe care le ai cu acneea.
Acest lucru apare din cauza conţinutului ridicat de iod care se regăseşte în aceste produse şi care favorizează apariţia acneei. De asemenea, algele marine şi spanacul sunt alte alimente cu un conţinut ridicat de iod. Potrivit specialiştilor este recomandat ca persoanele care au probleme cu acneea să consume aceste produse doar de câteva ori pe lună, nicidecum săptămânal.


4. Laptele

Un consum ridicat de lapte are un efect negativ asupra tenului, agravând acneea, după cum arăta un studiu realizat în urma cu câţiva ani. Dar, un alt studiu realizat în 2012 în Italia scoate la iveală o asociere între consumul de lapte degresat şi agravarea acneei, din cauza hormonilor care se regăsesc în lapte.
Aceştia stimulează anumite glande să producă o cantitate mai mare de sebum, potrivit specialiştilor de la American Academy of Dermatology.

Rozaceea este o altă problemă care poate să fie agravată de un consum ridicat de lapte.


5. Alimentele cu un indice glicemic ridicat

Toate produsele care au la bază făina albă rafinată (pâinea, pastele, prăjiturile, fursecurile), cartofii prăjiţi şi siropul de porumb fac ravagii pe tenul tău. Acestea generează o creştere bruscă a glicemiei şi au un efect negativ asupra aspectului pielii.


6. Alcoolul

Are efect diuretic, ceea ce înseamnă cu cât îl consumi în cantitate mai mare cu atât va fi mai accentuat efectul de deshidratare al organismului.
Pielea ta va avea de suferit, deoarece se va desihidrata foarte tare şi va fi predispusă la apariţia ridurilor.
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • valentina pirinelu pe 26 Mai 2014, 21:59
    fara acenne cu skin79

    Dragele mele, Ca sa scapi de acnee este esential sa cureti tenul foarte bine ,iar igiena sa fie lege pentru tine. Trebuie sa -ti curete cosmeticiana toate comedoanele.,apoi zilnic ,de doua ori pe zi bb cleancer, ca sa eviti agrearea cu dischete si sa desfunzi porii bine,si sa regleze sebumul si sa detoxifici tenul cu extractul de rodie.Saptamanal pealing pentru ten sensibil ..Apoi trebuie sa aplici serum ,masca si crema seara ,astfel ca toata noaptea aceste produse sa lucreze bine. Produsele cu secretie de melc sunt puternic regenerante,antiacnee,antipete. Nu mai folosi fond de ten pentru ca el infunda porii si strici toata munca,lasa tenul sa respire si foloseste BB crema cu spf mare special pentru reglarea secretiei de sebum.BBskin79 hot pink este excelenta sau snail. Dupa ce incepe sa se trateze acneea poti folosi masca speciala si serumul de inchidere pori. situl www.skin79.ro sau pe FB O dieta corecta ,sanatoasa,hidratare,detoxifiere e binevenita.Si fara breton cu parul strans.

    0
    0

  • diana pe 13 Dec 2013, 13:33
    masca cu argila

    recomand cu mare drag aceasta masca pe baza de argila... este destinata tuturor persoanelor care doresc un ten de invidiat.. http://drhuldaclark.ro/articol/Igiena_corporala/Cosmetice/Masca_purificanta_din_argila-860.html

    2
    0

  • Nina pe 16 Sep 2013, 09:42
    Nu corespunde total

    Am invätzat de la mama mea sä beau zilnic o ceascä de lapte. Si mult iaurt. Ea a murit la 84 de ani si avea un ten ca portzelanul. Eu am 74 de ani, nu m-am fardat NICIODATÄ deoarece tenul meu este SUPER. Nu am avut niciodatä cosuri, pete, etc. Cred cä TREBUIE sä scoatetzi interdictzia laptelui, eu mä späl cu lapte pe fatzä, odatä pe säptämânä. Si beau zilnic, de o viatzä lapte, de vacä, oaie sau caprä. Nociv pt. ten este constipatzia, proasta digestie, nedemachierea zilnicä, lipsa de ingrijire (respectiv mästi cât de multe, cu fructe indicate pt. tipul de ten, plus ulei de sâmburi de struguri, miere etc.)

    8
    2

  • Ionica pe 15 Sep 2013, 00:48
    comentariu

    cu dulciurile eu sint de acord cu D-VS si alcoolul si tot ce ati amintit mai sus si eu va MULTUMESC pt. ca ne faceti atenti

    2
    1

  • Bubu3 pe 14 Sep 2013, 20:26
    ...

    Foarte interesant articolul!

    1
    2

  • victo_53 pe 14 Sep 2013, 15:37
    Alimente de evitat

    Multumesc! Imi fac analizele o data pe an si cu glicemia stau foarte bine dar cum spuneti dv.fiecare individ este unic si reactioneaza in felul lui

    2
    2

  • Cristina pe 14 Sep 2013, 10:57
    Victo_53

    Articolul prezent este intru totul adevarat si demostrat stiintific. Studiile au aratat o asociere intre consumul constant si mai ales in exces a alimentelor mai sus mentionate si unele afectiuni ale pielii. Studiile sunt realizate pe un numar relativ mare de oameni si se refera la un adevar statistic; d-voastra sunteti o singura persoana care nu va incadrati in aceste conditii, ceea ce nu invalideaza totusi rezultatele acestor studii; pt majoritatea oamenilor sunt adevarate si ar trebui sa fie luate serios in considerare. Fiecare individ este altfel din punct de vedere genetic, psihologic, social si afectiv. Intre timp, va sugerez sa va monitorizati glicemia ca sa fiti sigura ca nu suferiti de diabet zaharat, o afectiune foarte frecventa, silentioasa si care va poate fura ani din viata. Toate cele bune! Sanatate!

    7
    1

  • victo_53 pe 14 Sep 2013, 09:04
    Cesa eviti?

    Figura pe care dv.o aratati nu are nicio legatura cu alimentele enumerate in articol.De cand ma stiu am baut mult lapte si am consumat zahar,prajituri ,fursecuri si alte dulciuri cu indice glicemic ridicat si la varsta de 60 ani pt spune ca am un ten super!!!!!!!!!!!!!! Deci ganditi-va la altceva pentruca teoria asta nu este valabila

    4
    6

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod