Fructul pasiunii sau maracuya - Beneficii asupra sanatatii

Sucul si mai ales frunzele contin alcaloizi, inclusiv harman, care ajuta la reducerea tensiunii arteriale, actioneaza ca sedativ si antispastic. In multe tari, frunzele sunt folosite drept medicament.
1. Reduce tensiunea arteriala
 
Sucul si mai ales frunzele contin alcaloizi, inclusiv harman, care ajuta la reducerea tensiunii arteriale, actioneaza ca sedativ si antispastic. In multe tari, frunzele sunt folosite drept medicament.
 

2. Are efect calmant
 
Floarea are un efect calmant si poate ajuta in cazul insomniilor. De asemenea, floarea este folosita in tratarea astmului, tulburarilor gastrointestinale, cat si a problemelor provocate de menopauza. Mai este utilizata si pentru calmarea copiilor hiperactivi.
 

3. Lupta impotriva cancerului
 
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Florida au descoperit ca extractul de fructul pasiunii poate distruge celulele canceroase.
Acest efect este dat de carotenoide si polifenoli.
 

4. Reduce simptomele astmului
 
Studiile efectuate au aratat ca, datorita continutului de flavonoizi, fructul pasiunii poate ameliora simptomatologia suferinzilor de astm.
 

5. Recomandat pentru sanatatea tubului digestiv
 
Protejeaza stomacul si ajuta la prevenirea bolilor stomacale, precum gastrita sau ulcerul. De asemenea, poate fi folosit drept laxativ, pentru ca imbunatateste tranzitul intestinal.
 

6. Mentine tineretea pielii
 
Datorita continutului mare de antioxidanti si vitamine, ajuta la prevenirea ridurilor si are efecte antiinflamatoare, fiind recomandat si in tratarea afectiunilor pielii.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bani pe 25 Mar 2010, 17:25
    asd

    Vrei sa faci bani usor pierzand 10 minute pe zi? Inregistreaza-te aici si vei vedea despre ce e vorba exact: http://gagabux.com/register.php/reqinutzu.html Te loghezi, mergi la Surfs Ads si dai click pe reclame.Faci asta in fiecare zi si ajungi sa castigi in plus. Nu exagerez, eu fac in medie cam 150-200$/luna. Ma poti contacta la reqinutzu@yahoo.com pt detalii.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod