Fii in forma maxima!

Revenirea la o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos este deosebit de importanta pentru a remedia problemele cauzate de excesul alimentar din timpul sarbatorilor. Urmeaza cei 4 pasi si te vei simti mult mai sanatos/a si pregatit/a de munca!
Gata cu sarbatorile! Din nou la munca dupa acesta perioada frenetica care te-a stors de energie, te-a pricopsit cu cateva kilograme in plus si cu o senzatie de oboseala. Esti total lipsit/a de orice vointa si chef de a munci. Iata solutia perfecta pentru a reveni la o forma excelenta si a te mentine pe tot parcursul anului.


1. Urmeaza o dieta de detoxifiere - daca te simti balonat este numai din cauza excesului de alimente consumate de Sarbatori, iar ficatul tau se "revolta" acum. Ar fi foarte indicat sa eviti consumul de alcool in urmatoarele 2-3 saptamani. Consuma cat mai multe lichide (apa plata, minerala, sucuri naturale de fructe, ceai de musetel) pentru a ajuta organismul sa elimine toxinele. De asemenea, exista cateva suplimente de vitamine care ajuta in procesul de purificare (in special acelea care contin complexul de vitamine B si acid glucuronic).

Dieta ta ar trebui sa contina produse degresate si cat mai multe fructe si legume proaspete, deoarece ficatul tau nu trebuie expus la alimente bogate in grasimi. Asadar, evita mesele copioase!

2. Modereaza consumul de energie - trebuie sa incepi sa mananci moderat si echilibrat din nou. Limiteaza-te la 3 mese pe zi si alege alimentele care nu sunt bogate in grasimi. Mananca pe saturate legume si fructe proaspete, produse lactate degresate, paine din faina integrala, cereale, carne slaba si peste. Inlocuieste macar de 3 ori pe saptamana carnea cu legumele.

3. Fii activ/a - nu lua o pauza in aceasta perioada, ci continua activitatile fizice urmate pana acum. Este momentul perfect pentru a reveni la forma fizica pe care o aveai inainte sa te ghiftuiesti de Sarbatori. Sportul este cea mai eficienta modalitate de a stimula metabolismul, de a revitaliza organismul si de a alunga tristetea de dupa sarbatori.

4. Revino la normal - excesul de mancare poate conduce la o alta problema frecventa in asemenea situatii: constipatia. Pentru a reveni la o buna functionare a organismului este indicat sa consumi cereale, fructe, legume (crude, gatite sau conserve de fasole boabe, mazare, linte, soia) si fructe uscate (inmuiate eventual in apa fiarta si indulcite cu o lingurita de miere de albine). De asemenea, consumul de cat mai multe lichide este foarte important.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Simona pe 7 Oct 2006, 09:15
    Da, eu chiar asa fac!

    Buna! Am 16 ani si vreau sa va marturisesc ca de cand s-a terminat vacanta si am reluat din nou cursurile, eram foarte stresata si fara vlaga. Asta pt ca toata vacanta nu prea m-am ocupat de corpul si sanatatea mea. Dar acum am inceput sa imi controlez metabolismul si am revenit la normal!

    0
    0

  • Andrea pe 21 Iun 2006, 13:13
    ar fii bine sa putem face asa

    Buna tuturor! eu am 14 ani si am vreo o 58 de kg. Sunt inalta asa ca nu se vede ca sunt grasuta. nimeni nu imi spune ca sunt grasa dar eu ma vad. as vrea sa mai slabesc macar un pic si de aceea daca imi puteti da vreun sfat de o dieta usoara, v-as multumi!

    0
    0

  • alincic2006 pe 19 Iun 2006, 18:32
    tot inainte

    Hrana este motorul a tot ce inseamna viata. Te hranesti sanatos, atunci inseamna ca esti sanatos:pofta de viata, minte limpede,concentare maxima etc.Dar daca hrana este completata de un pic de fitness, atunci parca lucrurile marg si mai bine.Numai bine

    0
    0

  • florentina_moga pe 5 Feb 2006, 12:29
    Viata sanatoasa

    Cu atatea produse care apar ca ciupercile dupa ploaie oamenii au uitat sa manance sanatos, nu au timp sa faca sport, etc. Oare asa de putin am ajuns sa ne iubim?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod