Experții recomandă: Dacă nu mănânci cartofi prăjiți când bei șampanie, nu e ce trebuie!

Când vine vorba de preparate mai high-class, combinațiile cu anumite preparate văzute la un nivel mai mic în arta culinară se pot transforma în combinații surprinzător de bune. De exemplu, ai încercat vreodată caviar cu chipsuri de cartofi?

Care este motivul pentru care ar trebui să mănânci cartofi prăjiți atunci când bei șampanie?


Marie-Christine Osselin, managerul de comunicare și calitate de la Moët & Chandon, a declarat că este de părere că printre cele mai bune combinații este cea a unui pahar de șampanie cu o porție de cartofi prăjiți. Potrivit lui Osselin, textura și aroma cartofilor prăjiți sunt perfecte pentru a completa bulele fine ale șampaniei, precum și aciditatea acesteia. 
 

Șampania este un vin care are nevoie de ingrediente simple 


Însă nu încerca să combini următorul pahar de șampanie cu o porție de cartofi cu brânză. Șampania este un vin care are nevoie de ingrediente simple, nu mai mult de trei ca număr.
De fapt unul dintre cele mai cunoscute aperitive de la Sylvain din New Orleans este reprezentat de cartofii prăjiți, alături de șampanie. Combinația perfectă dintre Delamotte Brut și cartofii tăiați de mână, după cum sunt descriși în meniu, costă între $50 și $90, în funcție de mărimea porției.

Proprietarul restaurantului Sylvain, Sean McCusker, s-a inspirat de la un eveniment Veuve Cliquot, unde unul dintre șefii companiei de șampanie i-a spus că prefera să mănânce cartofi prăjiți alături de șampanie.
În după-amiaza următoare, proprietarul împreună cu un prieten s-a dus în Les Halles, unde era chef Anthony Bourdain și făcea cei mai buni cartofi prăjiți din New York. McCusker a comandat o porție de cartofi prăjiți și o sticlă de șampanie. Acesta a luat un cartof, l-a mâncat, urmat de o gură de șampanie, și a avut o revelație.

Editorul de articole despre vinuri de la Food & Wine, Ray Isle, este de acord. Acesta a declarat că sugera acest lucru de ani de zile. Practic, sarea și grăsimile, alături de acid și bule, sunt o combinație de invidiat.
Isle a mers chiar și mai departe. A declarat că chipsurile de cartofi ar merge în această combinație. Doar că probabil că nu o să îi convingi pe experții de la Moët să îți sugereze să combini șampania cu chipsuri.

Acum că ai aflat că această îmbinare de gusturi este una recomandată chiar și de unii dintre cei mai mari critici, ce părere ai? O vei încerca și tu?
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod