Dr. Oz: Planul care învinge balonarea şi-ţi face abdomenul plat

Limitează sau renunţă la produsele lactate dacă ai constatat că te confrunţi cu această problemă supărătoare! Înlocuieşte laptele cu cel de migdale!
Senzaţia de balonare este supărătoare şi a devenit o problemă pentru tot mai multe persoane. Chiar dacă te trezeşti dimineaţa cu abdomenul plat, constaţi că pe parcursul zilei burta devine dureroasă, cu crampe şi cu o senzaţie neplăcută de balonare. Ca să eviţi acest lucru, celebrul Dr. Oz îţi propune un plan eficient:


1. Cum să scapi de balonare: Începe dimineaţa cu fibre


Potrivit specialistului, tocmai covrigii, baghetele sau dulciurile sunt de vină pentru balonarea cu care te confrunţi. Este cu atât mai rău cu cât consumi aceste produse la micul dejun. Este de preferat să-ţi începi dimineaţa cu un ceai verde neîndulcit sau cu o băutură care să conţină multe fibre.
De exemplu, amestecă într-un blender apă cu o lingură de tărâţe de psyllium, 1 lingură de seminţe de chia, o cană cu ananas proaspăt şi un pumn mare cu frunze de spanac.

De asemenea, este important să bei dimineaţa pe stomacul gol apă la temperatura camerei sau apă călduţă cu zeamă de lămâie şi seminţe de in măcinate.

Dacă ai o alimentaţie săracă în fibre vei constata pentru început o senzaţie uşoară de balonare odată ce ai introdus mai multe fibre. Nu trebuie să renunţi la acest obicei, sugerează Dr. Oz care spune că acest efect este unul normal, dar care va dispărea în scurt timp.


2. Mănâncă un prânz săţios şi mare, în loc să faci acest lucru la cină


Nu consuma la masa de seară o cantitate exagerată de alimente, ci încearcă să mănânci cel mai mult la prânz, recomandă Dr. Oz.
De asemenea, nu mânca seara prea târziu, deoarece acest lucru va perturba calitatea somnului, dar şi a digestiei.

Ca să eviţi senzaţia de balonare pe care o simţi seara este recomandat să mănânci la prânz o cantitate mai mare de alimente, incluzând multe fibre. Iată un exemplu de prânz recomandat de celebrul Dr. Oz:

Felul 1: o salată cu multe legume crude
Felul 2: peşte la grătar cu cartofi dulci sau dovleac şi o cană cu broccoli la abur
Desert: o cană cu fructe proaspete bogate în fibre, cum ar fi zmeura şi murele. Dar, mai poţi să optezi şi pentru mere, pere sau grepfrut.


3. Alege o cină uşoară


Dup un prânz copios este recomandat să optezi pentru o cină uşoară, deoarece mesele bogate şi în cantităţi excesive luate seara sunt greu de digerat. Un bol mic cu carne de pui mărunţită, legume tăiate şi orez reprezintă o alegere potrivită pentru cină, susţine Dr.
Oz. Reţine că este bine ca alimentele să fie cât mai bine mărunţite, deoarece digestia va fi mai bună.


4. Abdomen plat: Renunţă la lactate


Ca să scapi de balonare trebuie să renunţi la lactate, spune Dr. Oz care susţine că peste 75% dintre persoane pot să se confrunte la un moment dat în viaţă cu intoleranţă la lactoză. Atunci riscul de a te balona este unul mult mai mare şi efectul este deranjant. Poţi să înlocuieşti lactatele cu câteva alternative la fel de gustoase: laptele de migdale, laptele de cocos, lapte de susan, tofu şi iaurturile din soia.


5. Consumă seminţe de fenicul


Dacă ai nevoie de un remediu rapid pentru balonare si gaze, Dr. Oz îţi recomandă seminţele de fenicul.
Mestecă 1/2 linguriţă cu seminţe de fenicul înainte de fiecare masă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod