Dr. Oz: Plan de 5 zile ca să capeţi mai multă energie

Ca să asiguri corpului un plus de vitamine şi să ai mai multă energie trebuie să ştii ce alimente pot să te ajute. Află de la celebrul Dr. Oz cum să mănânci în cinci zile ca să capeţi mai multă energie!

Ca să asiguri corpului un plus de vitamine şi să ai mai multă energie trebuie să ştii ce alimente pot să te ajute. Află de la celebrul Dr. Oz cum să mănânci în cinci zile ca să capeţi mai multă energie!

 

Prima zi: Energizează plămânii

Plămânii constituie organul cheie atunci când vine vorba despre energie. Deoarece sunt responsabili de asigurarea oxigenului pentru procesele metabolice din corp, orice modificare în funcţionarea lor se manifestă printr-o stare accentuată de oboseală. Dr. Oz susţine că un remediu eficient pentru a energiza plămânii este vitamina E, care îmbunătăţeşte funcţiile acestui organ.

Ce-ţi recomandă Dr. Oz ca să măreşti aportul de vitamina E:
combină 1/2 cană cu seminţe de floarea-soarelui, 3/4 cană cu caise deshidratate şi 1/2 cană cu alune de pădure. Această combinaţie este potrivită ca gustare şi o poţi lua cu tine.

De asemenea, specialistul recomandă şă păstrezi de regulă seminţele şi alunele la frigider pentru a preveni râncezirea lor şi a păstra nutrienţii intacţi.

 

 

A doua zi: Energizează creierul

Ca să funcţioneze la capacitate maximă, creierul tău are nevoie de vitamina D, susţine Dr. Oz. Poţi să obţii această vitamină dacă te expui puţin la soare, dar o găsim şi în diverse alimente. O sursă bună de vitamina D sunt ciupercile care o produc în urma expunerii la soare. O cană cu ciuperci conţine doza zilnică recomandată de vitamina D (400 de unitaţi internaţionale).

Ce-ţi recomandă Dr. Oz ca să măreşti aportul de vitamina D:

Ca să prepari o cină simplă, lasă la marinat o oră câteva ciuperci într-un amestec de sos de soia, usturoi şi vin. Apoi se lasă la cuptor 35 de minute, într-un vas acoperit. Consumă aceste ciuperci cu o salată, legume la grătar sau orez pentru a înlocui carnea.




A treia zi: Energizează intestinele

Chiar dacă nu îţi vine să crezi, există o corelaţie clară între nivelul tău de energie şi modul în care funcţionează sistemul digestiv. Atunci când ai un tranzit lent, nivelul de energie scade şi resimţi acea stare de oboseală. Ca să ajuţi sistemul digestiv ai nevoie de complexul de vitamine B, spune Dr. Oz. Deoarece aceste vitamine sunt solubile în apă, adică nu se depozitează în celulele adipoase, Dr. Oz avertizează că este necesar să asiguri zilnic un aport de vitamine din complexul B.

Ce-ţi recomandă Dr. Oz ca să măreşti aportul de vitamine din grupul B:

consumă fulgi de drojdie inactivă, deoarece au un conţinut ridicat de vitamine din complexul B, în special B12 şi sunt o sursă de proteine complete. Se găsesc la orice magazin naturist, nu costă mult şi nu au nicio legătură cu drojdia obişnuită.
Poţi să presari aceşti fulgi peste salate, să-i adaugi în diverse sosuri pentru a obţine o aromă plăcută de brânză. 1/2 linguriţă cu fulgi de drojdie inactivă conţine 40 de calorii şi asigură doza zilnică de vitamine din grupul B. 

 

 

A patra zi: Energizează ficatul

Acest organ este responsabil cu detoxifierea organismului, prin urmare este esenţial ca funcţiile sale să nu fie alterate. Prin eliminarea constantă a toxinelor, nivelul de energie al organismului este mult mai ridicat. Pentru ca ficatul să nu întâmpine probleme are nevoie de vitamina K, spune Dr. Oz.

Ce-ţi recomandă Dr. Oz ca să măreşti aportul de vitamina K:

consumă verdeţuri, cum ar fi spanacul, pătrunjelul, salata, mărarul sau orice legumă cu frunzele de un verde cât mai închis la culoare. Prepară o salată crudă de spanac cu un dressing din avocado, fulgi de drojdie inactivă şi zeamă de lămâie. 

 

 A cincea zi: Energizează tiroida

Tiroida are un rol important în corp, ajutând la accelerarea metabolismului.

Un metabolism alert înseamnă mai multă energie, dar şi o scădere rapidă în greutate, spune Dr. Oz. Ca să ai grijă de tiroida ta ai nevoie de iod, avertizează Dr. Oz.

Ce-ţi recomandă Dr. Oz ca să măreşti aportul de iod:

consumă alge marine, inclusiv kombu sau kelp, deoarece au o cantitate mare de iod. Un gram de alge depăşeşte de trei ori cantitatea zilnică recomandată de iod. Le găseşti în magazinele naturiste. Ca să le consumi, înmoaie-le înainte în apă pentru a le hidrata, după care presară-le peste salate, în supe sau în diverse piureuri. Dr. Oz susţine că iodul nu va fi distrus. 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod