Dr. Oz: Este sănătos să ai o dietă bogată în proteine?

Descoperă care sunt cele mai bune surse recomandate de specialist, când este recomandat să le consumi şi în ce cantităţi sunt benefice pentru corp!
Majoritatea studiilor au scos la iveală faptul că un consum ridicat de proteine de origine animală (carne, lapte, brânză, ouă) are un impact negativ asupra sănătăţii. Inima, rinichii şi colonul sunt câteva dintre organele principale care sunt afectate în timp de o alimentaţie bogată în proteine animale.

Însă, potrivit celebrului Dr. Oz nu este necesar să elimini toate produsele de origine animaă, ci să ştii ce este bine să mănânci, în ce cantităţi şi când este cel mai bun moment să consumi aceste produse.

Pentru că proteinele de origine animală îngreunează digestia nu este recomandat să le consumi zilnic, la fiecare dintre mesele principale.
Dar, dacă sunt consumate cu atenţie ele te pot proteja de: boli cardiovasculare, diabet şi obezitate.


Alege cu atenţie!


Important este să alegi surse de calitate şi să incluzi în dietă produsele care nu-ţi fac rău. Atunci când sunt alese cu atenţie, proteinele de origine animală pot să te ajute să scazi nivelul colesterolului rău, al trigliceridelor, protejând astfel corpul de bolile cardiovasculare şi cancer.


Consumă proteine la momentul potrivit!


Un alt lucru care este esenţial de reţinut este acela legat de momentul în care este cel mai bine să consumi proteine animale. Atunci când sunt consumate la momentul oportun, proteinele animale reglează nivelul zahărului din sânge şi protejează corpul de diabet, explică Dr.
Oz.


Cele mai bune alegeri pot să-ţi stimuleze metabolismul şi să te ajute să slăbeşti


Dacă alegi cele mai bune proteine animale şi le consumi când este cel mai indicat pot să-ţi ajuţi corpul să scape de cele câteva kilograme în plus. Arderea caloriilor va fi mai intensă, deoarece metabolismul tău va fi mai alert, explică Dr. Oz.


5-6 porţii de proteine, împărţite pe parcursul zilei


Proteinele sunt esenţiale pentru funcţionarea corpului, de aceea trebuie să le consumi pe tot parcursul zilei în cantităţi mici, susţine Dr. Oz.
"Asigură-te că vei consuma proteine la un interval de 2-3 ore, deoarece corpul are nevoie de ele. Gustările tale trebuie să conţină proteine. Dacă vei consuma o cină bogată în proteine, acest lucru nu va mai conta dimineaţa următoare, deoarece corpul are nevoie constant de proteine", explică specialistul.

De asemenea, este esenţial ca fiecare masă principală să conţină proteine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod