Dr. Oz: Cum să prepari un mic dejun cu grăsimi sănătoase pentru inimă

3. Smoothie cu nuci sau unt de nuci

Adăugând o lingură cu unt de arahide, migdale, nuci sau caju în smoothie-ul de la micul dejun furnizezi corpului grăsimi sănătoase. De asemenea, dacă nu ai unt de migdale poţi să apelezi la ele în stare crudă. Amestecă în blender un pumn mic de migdale sau 2 linguri cu unt de nuci, 1 cană cu căpşuni, 1 cană cu spanac, şi o cană cu lapte vegetal. O altă combinaţie ar fi unt de arahide cu 1 banană, puţină miere de albine şi lapte vegetal.
Dacă vrei să adaugi şi mai multe grăsimi bune, Dr. Oz recomandă să adaugi o lingură cu ulei de cocos presat la rece sau ulei de nucă.

4. Brioşe cu afine şi seminţe de in măcinate

Brioşele pot să constituie un mic dejun sănătos dacă sunt preparate cu ingredientele potrivite. Dr. Oz recomandă seminţele de in în compoziţia lor, datorită faptul că au multe grăsimi sănătoase omega-3 şi fibre care scad colesterolul, ajutând şi la digestie.

Ca să prepari bioşe mai sănătoase, înlocuieşte făina albă cu cea integrală, laptele de vacă cu cel vegetal, untul cu ulei de măsline sau de cocos presat la rece, zahărul rafinat cu cel brut sau cu banane/curmale şi pune neapărat seminţe de in măcinate în compoziţie.
Afinele poţi să le pui la final înainte de a pune compoziţia în forme.


5. Omleta cu măsline şi legume

Foloseşte măslinele în omletă, deoarece sunt bogate în grăsimi sănătoase omega-3. Adaugă ceapă, usturoi, brânză feta, ardei roşu, busuioc proaspăt şi piper negru în amestecul pentru omletă.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Voicu pe 29 Mai 2015, 05:23
    micul dejun

    la ce venituri au mamaligiki,se bulucesc sa cumpere somon afumat!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod